Oskarshamns-Nytt ON-logo
Edit Content

Nyheter

Extra

Innehåll

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Påskmarknad planeras i Källströmsgården

ANNONS

PÅSKALLAVIK

Konstföreningen Källströmsgården planerar för påskmarknad den 4 april och årets marknad bjuder på lokalt producerat hantverk och mat.

Lördag den 4 april arrangera konstföreningen den årliga påskmarknaden. Ordförande Lisbeth Jangsell och Linda Saleborn, sekreterare i föreningen ser fram emot påskmarknaden som arrangerats i ett tiotal år.

Vad kan besökarna på påskmarknaden se fram emot?

– Det blir en marknad med lokalt producerat hantverk och mat. Vi brukar ha ett femtontal försäljare på plats och så håller caféet öppet under dagen, säger Linda Saleborn som är ansvarig för marknaden.

Hur många besökare brukar det vara?

– Det senaste två åren har det varit väldigt mycket folk. Det har varit flera hundra besökare och då räcker vår lilla parkeringsplats inte riktigt till men det är ju roligt när det kommer mycket folk, säger Lisbeth Jangsell, ordförande i föreningen.

Är det något annat på gång i Källströmsgården?

– Ja, i maj är det dags för årets första konstutställning med fyra konstnärer som ställer ut, säger Lisbeth Jangsell och berättar att hon själv är en av konstutställarna tillsammans med Inga Wretlund, från Vånevik. Båda kommer att ställa ut tavlor. Sen är det Ann-Louise Håkansson från Oskarshamn och Siv Eskilsson från Patamalm som båda ställer ut keramik.

– Sen blir det såklart sommarutställningar med vernissage på midsommardagen, säger Lisbeth Jansell.

Bevarar Arvid Källströms minne

Konstföreningen Källströmsgården bildades 1996 med syfte att bevara Arvid Källströms minne och bevara Källströmsgården och dess omgivningar. Föreningen verkar för att sprida kultur genom bland annat konstutställningar, visaftnar och kursverksamhet.

Källströmsgården i Påskallavik. FOTO: PETER A ROSÉN

TEXT

Annicka Gunnarsson

annicka@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS