Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund (S): “Vi har varken tid eller råd att vänta med att sätta in dessa åtgärder”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“På onsdagens sammanträde i kollektivtrafiknämnden presenteras slutredovisningen av uppdraget att redovisa förslag på långsiktiga åtgärder för att uppnå en ekonomi i balans. Ett av förslagen är en reducerad tågplan kompletterad med bussavgångar på Tjustbanan”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande.

“Svensk kollektivtrafik i stort står inför oerhört omfattande utmaningar. Inflation, höjda priser för drivmedel och pandemins efterverkningar har alla bidragit till detta. Region Kalmar län är inget undantag och därför krävs nu insatser för att uppnå en ekonomi i balans.”

– Vi har varken tid eller råd att vänta med att sätta in dessa åtgärder. Regeringen har tydligt lämnat walkover vad det gäller Kommun- och Regionsverige och därför står vi ensamma i detta. Vi kommer att fortsätta söka samarbete med oppositionens främsta företrädare i nämnden kring dessa frågor då vi alla i grunden vill samma sak, en väl fungerande kollektivtrafik i Kalmar län. Jag ser med spänning på hur de ämnar agera kring dessa förslag, säger Peter Wretlund (S), kollektivtrafiknämndens ordförande, bilden.

– Förhoppningen med förändringen på just Tjustbanan är, förutom att minska kostnaden, att busstrafiken ska leda till ett mer robust system. Då staten inte tagit sitt ansvar när det gäller upprustningen av banorna ser vi i nuläget ingen annan möjlighet. Vi måste ta ansvar för regionens ekonomi och sikta mot en ekonomi i balans, säger Linda Eriksson (C), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

– Vårt huvudsakliga uppdrag är att erbjuda och i bästa fall förbättra kollektivtrafiken i länet. I tider där högerregeringens beslut och handlingsförlamning innebär ökade kostnader måste vi göra mer för att säkra finansieringen av trafiken. Min ambition är låga priser i kollektivtrafiken och avgiftsfritt för pensionärer, men tyvärr är detta omöjligt i de läge som vi befinner oss i nu. När den högerkonservativa regeringen valt att fullständigt bortprioritera välfärden och det kollektiva står vi ensamma. Vi tvingas göra det vi kan för att på sikt säkra kollektivtrafiken i vårt län, säger Gylfi Saemundsson (V), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS