Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund (S): “Vi vill skapa en Kalmar läns-anda och hålla ihop länet”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

Socialdemokraterna vill skapa nya jobb genom att underlätta arbetsgivarnas möjlighet att flytta sin verksamhet till länet – oavsett kommun. På måndagen presenterade Socialdemokraterna vallöftet om en ny regional etableringsstrategi och ett nytt etableringscentrum tillsammans med näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.

– Det är en kreativ idé som man har tagit fram här i Kalmar län för att skapa ett länsgemensamt intresse för företagsetableringar. En ny etableringsstrategi kommer att skapa nya jobb i hela länet, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson.

I dag lägger många kommuner i Kalmar län stora resurser på att stötta nya företag och verksamheter som hör av sig och vill etablera sig i kommunen. Genom att ta fram en etableringsstrategi och ett etableringscentrum för hela länet kan regionen ta över en del av kostnaderna och underlätta etableringarna, vilket kommer att leda till nya jobb i hela länet.

“Hela länet ska leva”

ANGELICA KATSANIDOU (S), REGIONSTYRELSENS ORDFÖRANDE

– Vi vill skapa en Kalmar läns-anda och hålla ihop länet. För gemensamt vill vi, både region, kommun och näringsliv att Kalmar län ska bli ännu mer attraktivt för människor att bo och jobba i och då är arbetstillfällen och konkurrenskraft avgörande, säger Peter Wretlund, regionråd med ansvar för regional utveckling.

Etableringsstrategin har ett ben i många viktiga frågor. Med den kan vi utveckla landsbygden med fler arbetstillfällen. Det blir också en drivkraft i klimatomställningen för fler gröna jobb i länet. Men främst kommer det ge våra kommuner mer möjligheter att växa för de kan fokusera på sina styrkor och så stödjer regionen upp.

– Hela länet ska leva och detta kommer bli en offensiv reform för att minska ojämlikheten i Kalmar län. Oavsett om det gäller Västervik i norr, Torsås i söder eller Högsby i inlandet, säger Angelica Katsanidou, regionstyrelsens ordförande.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS