Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Polisen berättar om nattens biljakt som inleddes i Oskarshamn: Bilisten fångades av spikmatta men fortsatte ändå köra – på fälgarna…

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, berättar att nattens dramatiska biljakt inleddes på Åsavägen i Oskarshamn, där den körkortslöse bilisten – en man i 25-årsåldern med adress i Västerviks kommun som har varit ute och kört utan körkort tidigare – vägrade stanna i en poliskontroll vid 3-tiden.

Polisen fångade honom i en spikmatta på E22:an vid Gladhammar – men han fortsatte att köra, på fälgarna, i närmare två mil.

I höjd med Frödinge, på riksväg 40 utanför Vimmerby, kunde polisen stoppa honom – och i samband med detta kolliderade bilisten med ett polisfordon.

En polis fördes till sjukhus med ambulans, för kontroll.

Bilisten greps.

Han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott (eget bruk och innehav), grovt rattfylleri och brott mot trafikförordningen.

Han anhölls under måndagen – för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS