Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ranking: Mönsterås kommun har det bästa företagsklimatet i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MÖNSTERÅS

“Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet har kommit. Det lokala näringslivet går bra, men tyvärr tappar Mönsterås kommuns företagsklimat 18 placeringar. Mönsterås kommun behåller fortsatt förstaplatsen i länet”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande.

“Mönsterås kommun tappar lite i Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Betyget för fjolåret hamnar på plats 60 i landet, jämfört med 42 året före. Betyget har ökat på två parametrar, minskat på övriga. De frågor som får sämst betyg är ”Vägnät-, tåg och flygförbindelser”, ”Påverkan av brottslighet/otrygghet” och ”Mobilnät och bredband”, konstaterar kommunen.

– Vi ser att det går ganska bra för det lokala näringslivet, men företagen påverkas såklart av omvärldsläget. I våra möten med företagare uppfattar vi att Mönsterås kommun är en bra plats att driva företag på. Trots det upplever de som svarat i Svenskt Näringslivs enkät att företagsklimatet har försämrats på vissa parametrar. En första bedömning är att trygghetsfrågan blivit allt mer central för fler företagare, det är vi medvetna om sedan tidigare, säger kommunalrådet Anders Johansson (C).

Bra dialog

“Sedan förra mätningen har Mönsterås kommun jobbat med att identifiera utvecklingsområden i kommunens verksamheter och för att skapa ett bättre företagsklimat”, skriver kommunen.

– Mätningarna är viktiga verktyg och vi tar årets resultat på stort allvar. Vi ser att andra kommuner har utvecklats bättre. Att vi har en bra dialog mellan näringsliv, förtroendevalda och tjänstepersoner är viktigt, och här rankas vi även i år bland landets 20 bästa kommuner trots ett tapp i årets mätning. Det är glädjande, säger Anders Johansson.

– Vi är ute och träffar företag minst en gång i veckan, har ett näringslivsråd som möts varannan månad och samarbetar aktivt med Svenskt Näringsliv och olika branschorganisationer. Näst på agendan är en företagsträff med tema brottslighet och trygghet, så att den här frågan är viktig för våra lokala företagare har vi redan fångat upp, säger Cecilia Drehmer, näringslivschef.

Nu ska svaren från årets mätning analyseras, och resultatet användas på olika sätt till aktiviteter, prioriteringar och vägval i näringslivsarbetet framåt för att skapa kraft i arbetet med att fortsatt erbjuda länets bästa företagsklimat.

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS