RBK/IFKO-damerna fixade nytt kontrakt via storseger mot Kalmar Södra

KALMAR/OSKARSHAMN

Rödsle BK/IFK Oskarshamn spelar division två-fotboll även nästa säsong efter seger mot Kalmar Södra med 4-0 (1-0).

Det var nervöst, men nu är det en underbar känsla. Ikväll blir det fest, säger Malin Olsson som tillsammans med Maria Boman tränar laget.

Förutsättningarna var glasklara för RBK/IFKO inför ödesmatchen mot Kalmar Södra.

Vinst och kontraktet skulle vara klart, förlust skulle innebära nedflyttning och vid ett oavgjort resultat klarade man sig bara om inte Lindsdal gick och vann sin match mot Vetlanda.

RBK/IFKO ville själva visa var man skulle spela nästa år och tog kommandot från start. 1-0 kom också efter bara ett par minuter genom Sara Nääf.

”Avvaktande”

– Sedan var det som om vi gick ner lite i tempo och resten av halvleken var det ganska avvaktande spel, säger Malin Olsson.

1-0-ledningen stod sig till paus och eftersom Lindsdal låg under med 1-0 i Vetlanda såg det ljust ut inför den andra halvleken.

– Vi hade ändå ett bra snack i halvtid om att vi skulle komma upp i tempo igen och få igång vårt spel, det lyckades vi med och då är vi ett klart bättre lag än Kalmar Södra.

RBK/IFKO visade verkligen var skåpet skulle stå i den andra halvleken.

Elsa Lindblad ökade på till 2-0 strax efter paus, och även om hemmalaget var ganska tama framåt, så vågade inte Malin Olsson och tränarkollegan Maria Boman andas ut förrän Ebba Hultqvist satte 3-0.

– 2-0 är ingen stor ledning i fotboll, men efter 3-0 kändes det definitivt bra, säger Malin Olsson.

Linnea Robbertte spikade sedan slutresultatet till 4-0.

”Härligt”

– Det var skönt att få göra lite mål också, det har vi ju haft bekymmer med under säsongen.

RBK/IFKO kan se framåt, få ihop laget än mer och utveckla de yngre lovande spelarna som kan ta ett ännu större ansvar nästa år.

– Det är härligt att vi är kvar i tvåan, framtiden ser ljus ut! Nu är det bara att jobba vidare mot nästa säsong, avslutar en glad Malin Olsson.