Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Regeringen föreslår stöd på 33 miljoner till Gotlandstrafiken

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har ökat. För att underlätta situationen föreslår regeringen ett ekonomiskt stöd på 33 miljoner kronor för 2023 till färjetrafiken till och från Gotland. Stödet förutsätter ett snabbt godkännande från Europeiska kommissionen.

Rådande ekonomiska och geopolitiska situation i kombination med ökad inflation har bidragit till att lyfta frakt- och biljettpriserna för färjetrafiken till och från Gotland till allt högre nivåer.

– Ökade frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har påverkat den ekonomiska situationen negativt för Gotlands bofasta. Det föreslagna stödet ger bättre förutsättningar att begränsa eller undvika ytterligare prishöjningar för färjeresenärer, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Förutsätter snabbt godkännande

Regeringens förslag om ett ekonomiskt stöd på 33 miljoner kronor för 2023 till färjetrafiken till och från Gotland förutsätter ett snabbt godkännande enligt EU:s bestämmelser om statligt stöd.

Regeringen avser att överlämna detta förslag till riksdagen i den kommande höständringsbudgeten för 2023. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen och samarbetspartiet Sverigedemokraterna.

Källa: Landsbygds- och infrastrukturdepartement

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS