Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Region Kalmar län: Förändrade priser i länets kollektivtrafik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

Region Kalmar län gör prisförändringar i länets kollektivtrafik. Med anledning av rådande förutsättningar i samhället med högre kostnader har priserna i snitt ökats med 5 procent. Ekonomiska och politiska mål anges också som en anledning till prisförändringarna.

Från 1 januari 2023 gäller nya priser för Kalmar läns kollektivtrafik. I snitt handlar det om en prisjustering på fem procent, undantag finns för enstaka biljetter. Det skriver Region Kalmar län på sin hemsida på onsdagen.

Biljettutbudet förändras

Kalmar länstrafik gör en rad olika förändringar och justeringar när det kommer till biljettutbud och biljettpriser. I utbudet handlar det om att förenkla och tydliggöra biljetterna. Förändringarna som bland annat har gjorts är en ny seniorbiljett, införande av 365-dagarsbiljett och rabatt på flera biljetter.

Höjda biljettpriser

Med rådande förutsättningar i samhället med högre kostnader samt ekonomiska och politiska mål att förhålla sig till har Kalmar länstrafik höjt sina biljettpriser för år 2023 med i snitt fem procent. En enkelbiljett för vuxen inom en zon har fått en höjning på två kronor från 32 kronor till 34 kronor.

Många av biljetterna får en höjning för år 2023 men det finns en del prissänkningar också:

  1. 30-dagarsbiljett för ungdomar
  2. Fritidsbiljett
  3. Enkelbiljett för studenter
  4. Sommarbiljett

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS