Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Region Kalmar län tar i dag ett beslut om en lönesatsning

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

I dag tar regionstyrelsen ett beslut om en extrasatsning på löner till medarbetarna.

Totalt handlar det om 20 miljoner kronor.

Det skriver länsunionen (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna) i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.

– Under den här krisen har vi sett att intresset för att arbeta inom vården har ökat. Det gäller för samhället att möta upp med goda arbetsvillkor och jämlika löner som en självklarhet, säger Mattias Adolfson (S), regionråd med ansvar för personalfrågor.

“Viktigt”

– Jag tycker det är viktigt att vi nu markerar att vi satsar på att skapa mer jämlika löner och höja lönenivåer så de matchar andra yrkesgrupper. Detta är en viktig prioritering för framtiden, säger Anette Rogö (C), ledamot i personaldelegationen.

Satsningen på jämlika löner kommer att ske redan i år genom att medlen skjuts in i den så kallade lönekartläggningen och handlingsplanen för jämlika löner. 

– Kartläggningen är en analys av löneskillnader mellan kvinnor och män som har lika och likvärdigt arbete samt mellan yrken där arbetsvillkoren inte speglar ansvar, utbildningsnivå och så vidare. Det är ett viktigt verktyg för jämlika löner, det är bra att vi nu kan förstärka med ytterligare resurser, säger Sebastian Hallén (L), ledamot i personalutskottet.

Mattias Adolfsson (S). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS