Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Regionen erbjuder stöd till kulturlivet i länet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KALMAR LÄN

Region Kalmar län erbjuder flera olika stödinsatser till kulturlivet i länet.

I ett pressmeddelande konstaterar Region Kalmar län att den pågående coronakrisen påverkar länets kulturliv på ett mycket påtagligt sätt.

Regionen går därför in med extrastöd till företag inom kulturella och kreativa gärningar.

Det rör sig exempelvis om extra stöd till extern rådgivning, jourhavande företagslotsar och förhöjt konsultstöd för omställning.

Regionen har tagit fram en skrivelse till Statens kulturråd om fördelningen av de 500 miljoner kronor som har tagits fram nationellt som ett första stödpaket till kulturen.

Regionen påpekar att det är viktigt att myndigheten för en dialog med regionerna för att medlen ska nå rätt mottagare i syfte att säkerställa de nationella och regionala kulturpolitiska målen.

“Vi gör vad vi kan”

– Vi gör vad vi kan för att stötta kulturen i Kalmar län och hjälper till i relationen mellan länets kultur och de nationella stödinsatserna. En del i detta är just den dialog vi har med Kulturrådet om hur det här första stödpaketet ska fördelas, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör.

Regionen har dessutom en nära dialog med länets kommuner och kulturinstitutioner och följer utvecklingen för att få en överblick och för att kunna agera utifrån de konsekvenser som drabbar kulturlivet.

– För tillfället kartlägger vi vilka behov som finns regionalt och kommunalt, om hur kulturlivet påverkas, både föreningsliv, företag och regionala kulturverksamheter. Kulturen är starkt kopplad till besöksnäringen och en viktig del i människors liv i dessa tider, säger Helena Nilsson.

Regionens kulturprojektmedel kommer att omdirigeras så att medel riktas exempelvis till omställning. Det kan handla om hur man kan leverera och distribuera sitt erbjudande digitalt eller på annat sätt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det kan också röra sig om stöd till förstudier, strategi och planering eller organisationsutveckling.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: REGION KALMAR LÄN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS