Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Slopade patientavgifter för personer över 65 år med fortsatt socialdemokratiskt styre

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

DEBATTARTIKEL

Vi socialdemokrater arbetar ständigt på att varje dag bli bättre och ta nya steg för att ligga i framkant.

Vi var först i landet med att slopa patientavgifterna för personer över 85 år, vilket hela landet sedan tog efter.

Vi ska fortsatt ligga i framkant.

Därför vill vi socialdemokrater med ditt förtroende och din röst för fyra nya år ta nästa steg och slopa patientavgifterna för personer över 65 år.

“Vi har styrt Region Kalmar län och nått toppresultat i en mängd nationella mätningar där vi har landets nöjdaste patienter, sjukhus i toppklass och bäst sjukhusmat”

Vi har styrt Region Kalmar län och nått toppresultat i en mängd nationella mätningar där vi har landets nöjdaste patienter, sjukhus i toppklass och bäst sjukhusmat. Oavsett utmaning har alla länsbor kunnat lita på sjukvården och dess medarbetare. Men vi nöjer oss inte, vi vill mer.

“Bästa möjliga vård”

För oss duger inga halvhjärtade satsningar eller tomma löften utan vi ser till att hålla det vi lovar. Med ditt förtroende och ett fortsatt socialdemokratiskt styrt Region Kalmar län ska vi se till att ingen över 65 år ska betala avgifter för öppenvården i vårt län. För oss är det självklart; sjukvården ska aldrig få bli en plånboksfråga. Vi socialdemokrater vill att våra äldre ska ha god tillgång till den bästa möjliga vård och omsorgen oavsett pension eller ekonomisk situation.

“Patientavgifterna kan för många äldre bli en dyr utgift, trots högkostnadsskyddet”

Patientavgifterna kan för många äldre bli en dyr utgift, trots högkostnadsskyddet.

Särskilt för dem som frekvent besöker sin hälsocentral.

De slopade patientavgifterna för personer över 85 har inneburit minskade kostnader på upp till 1 200 kronor per år för många pensionärer.

En viktig satsning för våra äldre som de högerkonservativa med KD i spetsen ville ta bort för bara några år sedan genom återinförda avgifter. Här är vi socialdemokrater i Region Kalmar län tydliga. Vi ska inte flytta tillbaka positionerna och belasta äldres sparkonton till fördel för skattesänkningar och privatiseringar. Vi ska flytta fram positionerna och vi ska ta ännu ett steg genom att slopa avgifterna för alla över 65.

“Plånbokens tjocklek ska inte stå i vägen för dina vårdbehov!”

Plånbokens tjocklek ska inte stå i vägen för dina vårdbehov!

Öppenvårdens uppgift är både att behandla och förebygga.

För att de ska lyckas med sitt uppdrag krävs det att tillgängligheten är hög.

Vi vill inte att människor ska gå och vänta på grund av sin ekonomi för att sedan tvingas söka sjukhusvård och inläggning i ett mer akut skede.

“Onödigt lidande”

Det skapar fullständigt onödigt lidande och dessutom är den akuta sjukhusvården betydligt dyrare för samhället. Istället vill vi att du som är äldre ska kunna söka vård i ett tidigt skede för att förebygga svårare besvär och leva ett friskt liv på dina villkor.

För oss är valet mellan skattesänkningar för dem med störst plånbok och satsningar på vården mycket enkel.

“En röst på oss och vi kommer slopa patientavgifter för personer över 65!”

Med fyra nya år och socialdemokratiskt styre i Region Kalmar län ska människors behov av hjälp och stöd i livet aldrig få bero på deras ekonomi.

I Region Kalmar län är det vård efter behov som ska gälla, inte vård efter plånbok.

Av det skälet tänker vi socialdemokrater varken välja höjda-avgiftsvägen eller privatiseringsvägen för att finansiera framtidens välfärd.

Vi socialdemokrater anser att de som arbetat ett helt yrkesliv, eller ännu arbetar, och byggt vårt land har rätt till en trygg ålderdom. Deras hälsa ska inte vara en plånboksfråga.

En röst på oss och vi kommer slopa patientavgifter för personer över 65!

Angelica Katsanidou (S), Regionstyrelsens ordförande

Mattias Adolfson (S), Regionråd

Yvonne Hagberg (S), Regionråd

Peter Wretlund (S), Regionråd (bilden)

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS