Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så har Systembolaget öppet inför och under midsommarhelgen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Midsommar är en tid för fest och glädje, och för många är det också en tid för alkohol. Nubbe är serveras vanligtvis till sill och färskpotatis. Har du glömt köpa nubbe? Ja, då kan det bli sura miner.

Systembolaget är det statliga monopolet på alkoholförsäljning i Sverige. Under midsommar ökar försäljningen av alkohol på Systembolaget, särskilt av nubbe till sillen men även öl, vin och cider.

Ansvarsfull försäljning

Att dricka nubbe till sillen har länge varit en del av det traditionella svenska midsommarfirandet. Det finns dock också risker med att dricka alkohol. Alkohol kan leda till att man blir berusad, och det kan öka risken för olyckor, våld och andra problem.

Systembolaget har en viktig roll i att minska riskerna med alkoholkonsumtion och har ett ansvar för att sälja alkohol på ett ansvarsfullt sätt med åldersgränser och berusningskontroll. Systembolaget har också ett omfattande informationsansvar om alkoholens risker.

Systembolaget

Öppettider Midsommar 2024

Med ansvarsfull försäljning av alkohol så stänger Systembolaget under midsommarhelgen. Då gäller det att ha koll på öppettiderna för att så att du inte behöver stå där fel dag och inse att du åkt för sent och blir utan nubbe till sillen.

Systembolagets öppettider i år är följande:

Onsdag 19 juni: Ordinarie öppettid

Torsdag 20 juni: Alla butiker öppet till minst 19:00

Fredag 21 juni (midsommarafton): Stängt

Lördag 22 juni (midsommardagen): Stängt

Söndag 23 juni: Stängt

Foto: Systembolaget

+1
10
+1
0
+1
1
+1
3
+1
3
+1
2
+1
14

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS