Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så många har fått covid-19-vaccin i länet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”35 661 personer i Kalmar län har fått minst en dos vaccin som skydd mot allvarlig sjukdom i covid-19”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

”Det framgår av aktuell statistik ur vaccinationsregistret. 14 953 personer har också fått en andra dos och är färdigvaccinerade. Totalt 50 614 doser har fördelats. Av dem som vaccinerats är 33 671 folkbokförda i länet.”

”Av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering fram till den 21 mars hade 16,7 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i länet då fått en första dos mot 11,1 procent för hela riket. 7,6 procent i länet hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 5,1 procent.”

”80 procent i gruppen 90 år och äldre hade då fått en första dos, 63 procent hade fått bägge doserna. I gruppen 80-89 år var motsvarande siffror 67 respektive 28 procent. I gruppen 70-79 år har 16 procent fått en första dos”, skriver regionen.

”När det gäller särskilda boenden i länet har 92 procent av de boende fått sina två vaccindoser, för personer med hemtjänst är motsvarande siffra 69 procent.”

Brev med information

”Nästa vecka får personer födda 1945-1951 brev med information och uppmaning om att boka tid. Redan nu går det bra för denna grupp att gå in på 1177.se och boka en vaccinationstid. Antalet lediga tider är dock begränsade, men i takt med att mer vaccin kommer till länet kommer fler tider till hälsocentralerna och de privata läkarmottagningarna inom Hälsoval Kalmar län att läggas upp.”

”Region Kalmar län följer Folkhälsomyndighetens beslut när det gäller de olika vaccintyper som finns. Tills vidare fortsätter pausen när det gäller Astra Zenecas vaccin för personer under 65 år. Samtliga vacciner är konstaterat effektiva för att förhindra allvarlig sjukdom.”

”Bokar man tid för vaccination kommer man att få det vaccin som finns tillgängligt. Det finns alltså ingen möjlighet att själv välja vaccin. Vaccinationen är gratis, men om man av någon anledning avstår från en bokad vaccination eller inte vill ta det vaccin som erbjuds räknas det som ett uteblivet vårdbesök och innebär en avgift på 200 kronor”, skriver regionen.

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS