Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så många länsbor har tagit den fjärde vaccindosen mot allvarlig covid-19-sjukdom

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“14 209 personer i länet har tagit den fjärde dosen vaccin mot allvarlig sjukdom i covid-19. Det framgår av regionens statistik”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

Av Folkhälsomyndighetens statistik som sträcker sig till den 27 mars framgår det att 57,4 procent av befolkningen 80 år och äldre i Kalmar län tagit en fjärde dos. Siffran för hela landet är 49,5.

“När det gäller tre doser har 71,9 procent av invånarna i Kalmar län över 18 år tagit dem. Motsvarande siffra för hela landet är 62,6 procent. Statistiken visar också att 89,1 procent av befolkningen över tolv år i länet har tagit en första dos vaccin mot covid-19 och 87,9 procent har också fått den andra dosen. Det kan jämföras med siffrorna för hela Sverige där 86,8 procent har fått en dos och 84,6 procent fått två doser”, skriver regionen.

Totalt har 551 780 vaccindoser getts i länet sedan slutet av december 2020.

“Det finns möjlighet att ta en första, andra, tredje och fjärde dos vid länets hälsocentraler. För en tredje dos krävs dock att man är över 18 år och att det har gått minst tre månader sedan andra dosen gavs. En fjärde dos ges enbart till person som är 80 år eller äldre och där det gått fyra månade sedan dos 3. Också de som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor på särskilt boende erbjuds en fjärde dos”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS