Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så påverkas motorsporten av coronasmittan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

KALMAR LÄN

Det blir ingen DM-deltävling i folkrace i Vimmerby eller Skillingaryd.

Den första deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen, Simrishamnsmixen, är inställd.

Speedwaypremiären i Polen är inställd.

Anledningen är coronaviruset.

DM i folkrace skulle haft premiärtävling i Skillingaryd den 28 april och på långfredagen, 10/4, skulle Vimmerby MS kört den andra deltävlingen (åtta totalt).

Premiären i Smålandscupen blir istället i Kalmar den 2/5. Oskarshamns RRC arrangerar sedan den andra deltävlingen den 3/5, Vårracet, på Solkustbanan.

I Gnagardalen i Vimmerby blir folkracepremiären framflyttad till Åsa-nisseracet 9-10 maj innan den inofficiella SM-tävlingen och Sveriges största folkracetävling, Semesterracet körs 7-11 juli.

Rallytävlingen, där bland andra de lokala förarna, Thomas Grönberg och Per Soda Eriksson deltar, SSRC (Sydsvenska Rallycupen) är den första deltävlingen, Simrishamnsmixen, inställd den 18/4.

Svenska Bilsportförbundet tog följande beslut i lördags:

SM- och Riksmästerskapstävlingar som var planerade att genomföras mellan perioden 13 mars till 15 april, ska i första hand flyttas längre fram alternativt ställas in.

Rallytävlingen i Simrishamn ligger i sig utanför denna tidsram men klubben har ändå beslutat att ställa in tävlingen.

Riskerar inget

– Då tävlingen skulle ha körts bara fyra dagar efter att rådande tävlingsförbud är till ända och risken för ett förlängt tävlingsförbud är stor, vill vi i tävlingsledningen inte riskera vare sig ekonomi eller medlemmars hälsa i och med ett fortsatt arbete med tävlingen., skriver SMK på sin FB-sida.

– Detta var inget lätt beslut, speciellt inte med tanke på allt nedlagt arbete med de digitala tidkorten, men med nuvarande osäkerhet så känns beslutet rätt.

Premiären i SSRC blir Midsommardansen i Ljungby den 9/5.

Inom speedwaysporten eller motocross har förbundet, Svemo, ännu inte tagit några beslut på grund av coronaviruset.

Men landslagstruppen i speedway fick ställa in träningslägret i Ostrow, Polen, som förbundskaptenen, Morgan Andersson, hade planerat in i fredags och lördags.

– Vi fick besked från Polen i torsdags eftermiddag att det polska förbundet ställt in alla träningar och tävlingar. En del av våra förare var redan nere i Polen då de varit nere och tränat med sina lag. Men de fick åka hem, säger Tony Olsson, speedwaygrenchef på Svemo.

– Polens beslut innebär att de två första omgångarna i deras tre speedwayligor är inställda. Ekstraligan skulle haft premiär den tredje april.

– I England ska det tydligen komma ett beslut från BSPA imorgon tisdag angående coronaviruset. Jag såg att man ställt in några press and practice-tävlingar den gångna helgen men om det var BSPA eller klubbarna själva som tog beslutet att ställa in vet jag inte, säger Tony Olsson.

Seriepremiärerna i England är om två veckor.

Det internationella motorcykelförbundet, FIM, ställde in alla istävlingar den gångna helgen, bland annat VM-deltävlingen i isracing.

Även om det idag finns några beslut tagna vad gäller speedway så jobbar Svemo hela om det skulle komma några restriktioner

– Inom den närmaste tiden kommer Svemo centralt hålla möten med bland annat RF om hur idrottsrörelsen ska hantera coronaviruset, säger Tony Olsson.

Sverige har seriepremiär i elitserien den femte maj.

– Även om det känns en bra bit kvar dit så går tiden fort, säger Tony Olsson.

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PIXABAY
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS