Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så resonerar Centerpartiet kring Hultgården och Charlottagården

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MISTERHULT

“Vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen så var frågan uppe om ett utvecklingsprojekt av Misterhult, som bland annat skulle titta på vad man kan göra med gamla kommunhuset samt Hultgården/Charlottagården”, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande på tisdagen.
“För Centerpartiet är utvecklingen av våra ytterområden i allmänhet en högt prioriterad fråga och i det här fallet gäller det ju Misterhult, en bygd som drabbats hårt av avveckling av kommunal verksamhet de senaste 15-20 åren. Att tillskapa ett utvecklingsprojekt för Misterhultsbygden ser vi i Centerpartiet som mycket positivt varför vi i dag på kommunstyrelsen också röstade för det förslag som låg på bordet. Under dagens möte så yrkade Sverigedemokraterna på att Hultgården/Charlottagården
skulle öppnas igen. Detta är en fråga som Centerpartiet driver och kommer att fortsätta driva, dock så valde vi idag att avstå vid voteringen om Sverigedemokraternas yrkande. Först och främst så är ett återöppnade av äldreboendet i Misterhult en fråga för socialnämnden alternativt kommunfullmäktige.

“Oklokt”

“Att göra utvecklingen av Misterhultsbygden till en fråga om att bara öppna Hultgården/Charlottagården vore oklokt, frågan är så mycket större än så och allt måste ses i en helhet. Oskarshamns kommun har idag en stor kö till boende i äldreomsorgen och att återuppta verksamheten på Hultgården/Charlottagården skulle vara en lösning på det problemet samtidigt som det skulle vara väldigt positivt för Misterhultsbygden. Att kön är så lång är bekymmersamt och därför kommer Centerpartiet att ställa en interpellation till socialnämndens ordförande om vad han kommer att vidta för åtgärder för att komma till rätta med rådande situation. Vi hoppas att majoriteten är beredd att inse vilket misstag det var att stänga boendet i Misterhult och att man är beredd att öppna verksamheten igen”, skriver Centerpartiet.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Charlotte Sternell (C).
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS