Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så ser kommunalrådet på befolkningsstatistiken i Mönsterås kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MÖNSTERÅS

Tidigare på fredagen berättade vår tidning att var fjärde invånare i Mönsterås kommun är 65 år eller äldre. Vilka tankar har kommunalrådet kring demografin? Hur ska man få fler unga, och kanske framför allt barnfamiljer, att flytta till kommunen?

Vi ställde frågorna via e-post.

Kommunalrådet Anders Johansson (C) svarar så här:

”Alla människor är en tillgång i ett samhälle. Vi har en befolkningsstruktur med relativt många unga och många äldre i Mönsterås kommun. Däremot är de i mellanskiktet underrepresenterade. Självklart är det en ekonomisk utmaning för kommunen eftersom det är i början och slutet av livet som vi mest behöver den kommunala servicen.”

“Utveckla trevliga bostadsområden”

”Vi kan inte göra så mycket åt att man i en viss ålder väljer att flytta till större orter för t.ex. universitetsstudier eller ett mera intensivt nattliv. Men vi vet att många sedan väljer att flytta till Mönsterås när man bildar familj och vill ha ett lugnare och barnvänligare liv. Vi måste därför jobba med att utveckla trevliga bostadsområden både för flerfamiljshus och lediga villatomter i attraktiva lägen”, skriver Anders Johansson.

ARKIVFOTO

MÖNSTERÅS KOMMUN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS