Så ser kommunalrådet på befolkningsstatistiken i Mönsterås kommun

Så ser kommunalrådet på befolkningsstatistiken i Mönsterås kommun

2021-02-26 Av av Peter A Rosén

ANNONS: Kommunfullmäktige i Oskarshamn 12 juni 2023

MÖNSTERÅS

Tidigare på fredagen berättade vår tidning att var fjärde invånare i Mönsterås kommun är 65 år eller äldre. Vilka tankar har kommunalrådet kring demografin? Hur ska man få fler unga, och kanske framför allt barnfamiljer, att flytta till kommunen?

Vi ställde frågorna via e-post.

Kommunalrådet Anders Johansson (C) svarar så här:

”Alla människor är en tillgång i ett samhälle. Vi har en befolkningsstruktur med relativt många unga och många äldre i Mönsterås kommun. Däremot är de i mellanskiktet underrepresenterade. Självklart är det en ekonomisk utmaning för kommunen eftersom det är i början och slutet av livet som vi mest behöver den kommunala servicen.”

”Utveckla trevliga bostadsområden”

”Vi kan inte göra så mycket åt att man i en viss ålder väljer att flytta till större orter för t.ex. universitetsstudier eller ett mera intensivt nattliv. Men vi vet att många sedan väljer att flytta till Mönsterås när man bildar familj och vill ha ett lugnare och barnvänligare liv. Vi måste därför jobba med att utveckla trevliga bostadsområden både för flerfamiljshus och lediga villatomter i attraktiva lägen”, skriver Anders Johansson.

ARKIVFOTO

MÖNSTERÅS KOMMUN

Dela gärna artikeln med dina vänner: