Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så ser Vänsterpartiet på den föreslagna skattehöjningen i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

– Jättepositivt att folkinitiativet och ja-sidan vann. Samtidigt var valdeltagandet väldigt lågt. Man hade önskat att det hade varit mycket högre. Men ja-sidan vann med bred marginal – det känns mycket bra, säger Lena Granath (V).

Hon ser fram emot ett ”ordnat öppnande” av Hultgården/Charlottagården i Misterhult.

“För oss i Vänsterpartiet är det väldigt viktigt att det blir rätt”

LENA GRANATH (V)

– För oss i Vänsterpartiet är det väldigt viktigt att det blir rätt. Man ska inte hasta fram ett öppnande. Det är viktigt att genomföra nödvändiga åtgärder i lokalerna först, så att det blir bra både för de boende och personalen. För oss är det viktigt med bra lokaler som är anpassade för verksamheten som ska bedrivas där.

– Och personalrekryteringen är viktig. Man ska inte bemanna upp ett boende via vikariepoolen. Det ska vara fastanställd personal.

Tror du att boendena kan återöppnas innan sommaren?

– Det är en förhoppning. I alla fall att man kanske kan öppna någon del av de olika avdelningarna (Hultgården har en över- och en undervåning och Charlottagården är ett fristående boende, alldeles intill Hultgården). Det blir nog enklast att ta en del i taget.

Hur ser Vänsterpartiet på majoritetspartiernas förslag om en skattehöjning, med koppling till återöppnandet?

– Det är inget som vi ser fram emot – det är inget vi förordar. Men vi pratar om mycket pengar (cirka 15 miljoner kronor, enligt majoritetens beräkningar) – och jag tror att det är en skattehöjning som måste till för att finansiera detta fullt ut, så att ingen annan verksamhet blir struken eller drabbas av neddragningar.

“Vi har en kö – vi behöver boenden”

LENA GRANATH

– Totalsumman kan man räkna på fler gånger – men vi är inte beredda att stänga någon annan verksamhet, säger Lena Granath.

– Och vi har en kö – vi behöver boenden.

Men det är kanske inte rätt att höja skatten redan nu, påpekar hon.

– I och med att man inte kommer att kunna öppna boendet från och med 1 januari. Då kanske man bör höja skatten i olika steg i stället – eller vänta med skattehöjningen till nästa år. Skattepengarna ska gå till detta och inte till något annat, säger Lena Granath.

Läsarfråga

Vilken ort med särskilt boende skulle du helst vilja bo på när du blir gammal?
960 röster

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS