Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sagabiografen i Oskarshamn stängs ned

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Sagabiografen i Oskarshamn stängs ned mellan 4 maj och 31 augusti.

Det meddelar bion i ett inlägg på Facebook.

Föreståndaren Jonas Frykman skriver så här:

“Den ekonomiska situationen i dessa hårda tider, uteblivna premiärfilmer och det faktum att vi nu närmar oss toppen av smittspridningen i vår region gör att vi nu fattat detta beslut.”

Färre besökare

Han fortsätter:

“Sedan mitten av mars har besökarantalet minskat drastiskt. Samtidigt så har filmbolagen dragit in, skjutit fram och bollat med sina filmer. Detta har gjort att vi under en period visat favoriter i repris och på så sätt hållit biografen vid liv.”

“Nu orkar vi inte längre. Det kostar för mycket helt enkelt.
Det här beslutet är givetvis sorgligt, både för er och för oss. Dessutom är det otroligt trist för vår fantastiska personal som blir av med den lilla inkomst som de så väl behöver. Vi vill offentligt passa på att tacka både personalen och de fantastiska besökare som vi haft. Personalen har jobbat på och förstått situationen, många besökare har tankat upp sina Sagakort för att på så sätt stötta oss. Tyvärr räcker inte det riktigt till när vi slåss mot en mäktig fiende som det nya Coronaviruset.”

Utförsäljning av godis

“Vi kommer under den sista veckan att ha utförsäljning av godis, popcorn och dricka så att vi den 1 september kan öppna upp igen med nya krafter och fräscha varor…. och förhoppningsvis en massa nya och spännande filmer.”

“Tack för ert stöd och tack för den omtanke ni visat. Tack för att ni, tillsammans med oss, kämpat för att hålla Sagabiografen vid liv.
Tack vare det och beslutet vi nu fattat har vi stora förhoppningar om att en blomstrande biograf ska resa sig efter sommaren och fortsätta leverera underhållning och möten människor emellan. Vi ses igen”, skriver Jonas Frykman i inlägget på Sagabiografens Facebooksida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS