Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Satsning: Padelbana i Påskallavik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

PÅSKALLAVIK

Tennisklubben i Påskallavik får 300 000 kronor av Oskarshamns kommun.

Pengarna ska gå till en padelbana – och den ska ligga intill tennisbanan.

Målsättningen är att banan ska vara klar i slutet av sommaren.

Majoritetspartierna i kommunen – Socialdemokraterna och Moderaterna – har tagit beslutet och pengarna kommer att plockas från kommunstyrelsens oförutsedda behov.

Sponsorer hjälper till

I och med att majoriteten redan har tagit beslutet, så är frågan avgjord inför det kommande mötet i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men ärendet ska givetvis behandlas på sedvanligt sätt.

Pengarna räcker en bit på vägen. Resten finansieras via sponsorer.

På skärtorsdagen hölls en pressträff i Påskallavik – där kommunalrådet Ingela Ottosson (M) och tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) träffade tennisklubbens representanter Christoffer Nilsson, Fredrik Haraldsson och Hans Moberg.

Kommunalrådet Ingela Ottosson (M) och tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) tillsammans med tennisklubbens representanter: Christoffer Nilsson, Fredrik Haraldsson och Hans Moberg. FOTO: PRIVAT

“Inte ett aprilskämt”

Ingela Ottosson och Yvonne Bergvall betonade att de uppskattar alla former av lokala engagemang.

– Jag får väl vara noga med att säga att det inte är ett aprilskämt, sa Yvonne Bergvall.

– Föreningen har gjort ett fantastiskt arbete med att rensa upp i området och ta bort skräpiga och dåliga bodar. Ett stort lokalt engagemang i form av ideellt arbete. Det är det bästa med vårt uppdrag – att få vara med i utvecklingsdialogen i kommunen. Känns naturligtvis extra bra att satsa på utomhusaktiviteter i dessa covid-tider. Snart går det bra att spela padeltennis och sedan avsluta med att grilla korv, tillade hon.

– Det finns ett stort engagemang i Påskallavik och det är positivt att tennisklubben tagit på sig rollen att samla dessa krafter, sa Ingela Ottosson.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS