Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Scania har inte flaggat för några neddragningar på fabriken i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Arbetarnas fackförbund, den IF Metall-anslutna verkstadsklubben, har inte fått några signaler om att Scania planerar för några neddragningar på fabriken i Oskarshamn.

Det säger verkstadsklubbens ordförande Mikael Johansson till Oskarshamns-Nytt tidigt på måndagskvällen.

– Det vi har fått till oss, är att det här – när det gäller Sverige – främst berör tjänstemannasidan i Södertälje. Vi har inte fått information om något annat. Siffran på 5 000 är global, säger han.

“Inte jätteorolig”

– Men det är klart att det här beskedet inte är bra. Vi får se vad som händer – men jag kan inte påstå att jag känner mig jätteorolig när jag tänker på hur det ska bli framöver. Vi har ordrar än så länge.

– Jag har ingen spåkula – men från och med den här veckan går vi för fullt i fabriken igen, säger Mikael Johansson.

”Var tionde person på Scania kan behöva lämna företaget. Scaniachefen Henrik Henriksson beskriver läget som pressat och tror inte på någon snar ljusning”, skriver Svenska Dagbladet, SvD, på måndagskvällen.

– Orderboken sträcker sig fyra-fem månader framöver. Sedan har vi ett modest inflöde av nya order, säger Henrik Henriksson till SvD.

“Bra dialog”

– Vi har en bra dialog med företagsledningen om hur besparingarna ska gå till och vi hoppas kunna ge mer besked om två-tre veckor. Nu ska vi först göra studier för att se hur bolaget ska ställas om, säger Lisa Lorentzon, ordförande för Akademikerföreningen/Sveriges ingenjörer, vid Scania, till SvD.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Scaniafabriken i Oskarshamn. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS