Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Scaniapersonal hjälper till med att producera fler respiratorer

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE/VÄRLDEN

Scania skickar produktions- och logistikpersonal till Getinge, för att hjälpa medicinteknikbolaget att snabbt öka produktionen av respiratorer.

Det skriver Svenska Dagbladet (SvD) och TT.

– Vi måste hjälpas åt, säger Scanias vd Henrik Henriksson till TT.

Från och med måndag stoppar Scania sin produktion i Latinamerika – och på onsdag stänger lastbilstillverkaren ned sina fabriker i Oskarshamn och övriga Europa, vilket vår tidning skrev om förra veckan.

“Måste hjälpas åt”

– Det är en helt ny spelplan. Vi har goda förutsättningar att hantera det här. Men vi måste hjälpas åt, säger Henrik Henriksson till TT.

”Av de tusentals Scaniaanställda som nu permitteras när fabrikerna stängs ned, har ett 50-tal fått i uppdrag att jobba för Getinge att öka sin produktion av respiratorer”, skriver TT.

Produktionsstopp till 13 april

– Det handlar om att Getinge behöver öka sin produktion dramatiskt och då vill vi gärna hjälpa till och vi har duktig kompetens som är tillgänglig när det handlar om att köra logistikflöden, säger Henrik Henriksson till TT.

Scanias produktionsstopp är just nu planerat att pågå till måndagen den 13 april, enligt TT.

– Sedan får vi ta ett beslut vecka för vecka därefter om hur vi ska hantera detta och i vilken takt vi ska producera, säger Henrik Henriksson till TT.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: DAN BOMAN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS