Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD är det största partiet i EU-skolvalet bland elever på nationell nivå: “Stor glädje”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna är det största partiet i EU-skolvalet bland elever i årskurs 7-9 på nationell nivå, konstaterar SD och Ungsvenskarna i ett pressmeddelande.

“Det är med stor glädje och stolthet som vi kan se att Sverigedemokraterna har blivit det största partiet bland elever i årskurs 7-9 och gymnasiet i det senaste EU-skolvalet. Detta resultat speglar ett växande stöd för vår politik bland unga, framtida väljare som ser Sverigedemokraterna som det bästa alternativet för Sveriges framtid”, skriver SD och Ungsvenskarna.

“Ett särskilt tack”

– Vi vill rikta ett särskilt tack till eleverna på Oscarsgymnasiet, där vi röstades fram som det överlägset största partiet med nästan 33 procent av rösterna. Ert förtroende är ett tydligt bevis på att Sverigedemokraternas politik och värderingar får starkt gehör bland unga medborgare. Där jag med förbundet tror att det främst handlar om att man är trötta på tiden då Socialdemokraterna och Miljöpartiet trasade sönder vårt land. Där var och är Sverigedemokraterna en motpol till det och vill göra Sverige bättre igen, säger Anton Liljegren Johansson, lokal kontaktperson för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna i Oskarshamns kommun.

Anton Liljegren Johansson, Ungsvenskarna och SD
Anton Liljegren Johansson. Foto: Peter A Rosén

“Stark era”

– Trots motgångar i denna EU-valrörelse kan vi med all tydlighet se att en ny, stark era är på väg när nya förstagångsväljare ska ut till vallokalerna 2026. Det är uppenbart att framtidens väljare ser mer av de problem som Sverigedemokraterna pekat på i decennier och ser att de viktigaste frågorna är en tryggare, starkare och mer sammanhållen nation. Vi ser detta som ett bevis på att vi är på rätt väg och att vårt arbete för ett bättre Sverige fortsätter att vinna stöd, säger Ted Nyberg (SD), ordförande för Sverigedemokraterna i Oskarshamns kommun samt ledamot i bildningsnämnden i kommunen.

Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Foto: Peter A Rosén

“Sverigedemokraterna kommer att fortsätta arbeta hårt för att göra det bästa för medborgarna, och vi är övertygade om att vi med er hjälp kan göra Sverige till ett ännu bättre land för alla. Tack till alla som har röstat på oss och visat sitt stöd. Tillsammans är vi starka och tillsammans kommer vi att växa!”, skriver SD och Ungsvenskarna.

+1
21
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS