SD rasar: ”Det är ett extremparti som Centerpartiet här i länet nu lierar sig med”

SD rasar: ”Det är ett extremparti som Centerpartiet här i länet nu lierar sig med”

2022-09-30 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

– Centerpartiets vänstersväng här i Kalmar län är nu fullbordad. Man har definitivt gått över till det socialistiska blocket. Man sviker länets medborgare och inte minst landsbygdens invånare genom att för gott liera sig med två partier som aktivt är för en socialistisk politik. Både S och V har i grunden en negativ inställning till småföretagande och man är också fientliga till privata alternativ i sjukvården, säger Martin Kirchberg (SD), oppositionsråd i Region Kalmar län (bilden), i en kommentar kring fredagens besked om att Centerpartiet kommer att ingå i majoritetsstyret i regionen – tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

”Sverigedemokraterna uttrycker oro för den fortsatta utvecklingen i Kalmar län, när nu Vänsterpartiet ges ett avgörande inflytande över regionens styre. SD pekar bland annat på Vänsterpartiets rötter i kommunism och extremism, ett arv som man inte alls gjort upp med”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– Det är ett extremparti som Centerpartiet här i länet nu lierar sig med. Vänsterpartiet säger i sitt partiprogram att kapitalismen är odemokratisk. Partiet anser att rätten till privat ägande ska begränsas och att ägandet i stället ska övergå i ”gemensamma former”. Man vill också avskaffa kärnkraften så fort som möjligt, något som skulle göra den svåra situation många människor lever idag helt outhärdlig, säger Bo Karlsson, ledamot för SD i regionstyrelsen.

Dela gärna artikeln med dina vänner: