Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD rasar: “Det är ett extremparti som Centerpartiet här i länet nu lierar sig med”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

– Centerpartiets vänstersväng här i Kalmar län är nu fullbordad. Man har definitivt gått över till det socialistiska blocket. Man sviker länets medborgare och inte minst landsbygdens invånare genom att för gott liera sig med två partier som aktivt är för en socialistisk politik. Både S och V har i grunden en negativ inställning till småföretagande och man är också fientliga till privata alternativ i sjukvården, säger Martin Kirchberg (SD), oppositionsråd i Region Kalmar län (bilden), i en kommentar kring fredagens besked om att Centerpartiet kommer att ingå i majoritetsstyret i regionen – tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

”Sverigedemokraterna uttrycker oro för den fortsatta utvecklingen i Kalmar län, när nu Vänsterpartiet ges ett avgörande inflytande över regionens styre. SD pekar bland annat på Vänsterpartiets rötter i kommunism och extremism, ett arv som man inte alls gjort upp med”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– Det är ett extremparti som Centerpartiet här i länet nu lierar sig med. Vänsterpartiet säger i sitt partiprogram att kapitalismen är odemokratisk. Partiet anser att rätten till privat ägande ska begränsas och att ägandet i stället ska övergå i ”gemensamma former”. Man vill också avskaffa kärnkraften så fort som möjligt, något som skulle göra den svåra situation många människor lever idag helt outhärdlig, säger Bo Karlsson, ledamot för SD i regionstyrelsen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS