Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SD vill inte att Oskarshamns kommun ska vara med och finansiera Sagabiografen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna tycker inte att det är lämpligt att Oskarshamns kommun är med och finansierar Sagabiografens verksamhet.

Partiet vill att kommunen, så fort som möjligt, ska avsluta hyreskontraktet och samarbetsavtalet för Sagabiografen, som finns mellan kommunen och Föreningen Folkets Hus & Park i Oskarshamn.

SD hoppas att man, via en offentlig upphandling, kan hitta en annan part som kan driva biografen. Partiet lyfter frågan i en motion till fullmäktige.

“Väldigt märkligt”

– Mig veterligen har driften av biografen aldrig varit uppe för offentlig upphandling. Detta tycker jag är väldigt märkligt, då det inte är uppenbart att Föreningen Folkets Hus & Park är den part som bäst kan driva biografen, säger Leif Axelsson (SD), ledamot i kommunstyrelsen.

SD lyfter frågan om en offentlig upphandling på grund av att Föreningen Folkets Hus & Park under lång tid har haft svårigheter med att få verksamheten att gå runt. Coronakrisen har slagit hårt mot bion och Folkets Hus & Park ansökte nyligen om mer pengar från kommunen.

Detta trots att föreningen årligen får ekonomiskt stöd från kommunen för att driva biografen, understryker SD.

“Måste gå runt”

– Sagabiografen är en tillgång för kommunen och något som vi ska vara glada över som oskarshamnare, men om biografen ska kunna fortleva över tid måste verksamheten gå runt ekonomiskt, säger gruppledaren Michael Erlandsson (SD).

– Ett sätt för att få en långsiktig hållbarhet i driften av biografen är att bjuda in andra intressenter för samtal med förhoppningen att hitta en part som bäst kan driva biografen.

SD betonar att det är den övergripande principiella ägarfrågan som är av vikt och inte hur den operativa driften av biografen utförs i sig.

Partiet påpekar också att det inte hör till den kommunala kärnverksamheten att på lång sikt finansiera driften av biografen och att kommunen, i synnerhet när man befinner sig i kärva ekonomiska tider, måste vara rädd om skattepengarna.

TEXT & ARKIVFOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Leif Axelsson (SD).
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS