Sizes VD: ”Vi är stolta över att få tillverka moderna och klimatsmarta bostäder åt SBB”

Sizes VD: ”Vi är stolta över att få tillverka moderna och klimatsmarta bostäder åt SBB”

2022-05-23 Av av Annicka Gunnarsson

OSKARSHAMN

Oskarshamnsföretaget Sizes har tecknat ett entreprenadavtal avseende 45 nya hyreslägenheter i kvarteret Hälsan i centrala Oskarshamn tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB.

Sizes, totalentreprenör och industriell tillverkare av flerbostadshus, har tillsammans med SBB tecknat ett entreprenadavtal för uppförandet av 45 hyreslägenheter i Oskarshamn. Volymelementen med stomme i massivträ har tillverkats enligt Sizes industriella system som innebär hög kvalitet med kortare ledtider än traditionellt byggande.

Flexibel tillverkningsprocess

I centrala Oskarshamn förtätar SBB bebyggelsen på egen fastighet i kvarteret Hälsan med totalt 45 hyreslägenheter i hus med 5 våningar, motsvarande 1976 kvm BOA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa flerbostadshus i trä kan projektet genomföras effektivare jämfört med traditionella projekt.

– Vi är stolta över att få tillverka moderna och klimatsmarta bostäder åt SBB i centrala Oskarshamn. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta SBB:s projektspecifika behov och önskemål, säger Mikael Anjou, VD för Sizes.

– SBB fortsätter bygga hållbart med målet inställt på att vara ett klimatpositivt bolag 2030. Att bygga huset med trästomme och med en mycket låg energianvändning bidrar till att uppnå målet,” säger Erik Hävermark, chef projektutveckling, SBB.

Inflyttning 2023

Tillverkningen av lägenheterna har redan varit igång i produktionsanläggningen I Oskarshamn sedan en tid och i dagarna färdigställs där det sista volymelementet. Inflyttning är planerad till 2023. 

Projektet i Oskarshamn blir det fjärde projektet som Sizes tillverkar åt SBB.  Just nu färdigställs cirka 200 lägenheter i Nykvarn med beräknad inflyttning till sommaren, 80 lägenheter i Höganäs med beräknad inflyttning till hösten samt 78 lägenheter i Motala med inflyttning våren 2023.

Grafik: Sizes

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn