Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Skadegörelse på Kikeboskolan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Tekniska kontoret har fått in ett klagobrev, där en före detta elev på Kikeboskolan tycker att kommunen borde sätta för trasiga fönster på den gamla skolan.

I brevet till kommunen berättar den förre eleven att han tog en promenad över Kikebodalen nyligen – och då fick han för sig att han skulle gå upp och kolla in sin gamla skola, som han gick i för cirka 25 år sedan.

”Det jag kunde konstatera var att byggnaden börjar se bedrövlig ut, jämfört med när jag gick där. Att underhållet ligger på ett minimum kan jag förstå, eftersom byggnaden står tom idag – men jag tycker dock att man åtminstone kunde se till att sätta för trasiga fönsterrutor, så det inte regnar in, med fukt och mögelskador som följd, som sedan kostar tio eller kanske hundratusentals kronor att åtgärda. Eller att djur (fåglar, råttor, etcetera) kan ta sig in och bygga bon där inne”, skriver han.

Enligt kommunen kan det mycket väl bli så att Kikeboskolan kommer att användas till förskoleverksamhet framöver. Det troliga är då man river och bygger nytt.

TEXT

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS