Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokraterna: Så mycket bör vi få i pension

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Minst 70 procent av sin slutlön. Så mycket borde svenskar som sliter ett helt yrkesliv få i pension. Det anser Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna, på riksnivå, har nu svarat på pensionsfrågorna som vår tidning skickade via e-post till de åtta riksdagspartierna i fredags.

”Pensionerna måste höjas. I januari höjdes garantipensionen och bostadstillägget. Nästa år ska vi höja pensionerna genom ett pensionstillägg. Vårt mål är att höja pensionerna genom att öka inbetalningarna till pensionssystemet, så att svenskar som sliter ett helt yrkesliv får minst 70 procent av sin slutlön i pension”, skriver Viktor Nyberg, som är pressekreterare hos socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S).

Nej till 15 000 kronor i månaden

Socialdemokraterna gör dock inte tummen upp för förslaget om att alla pensionärer ska få minst 15 000 kronor i månaden, efter skatt – ett förslag som vår tidning lyfte fram i en krönika i fredags.

”Förslaget skulle hamna i strid med principen att dina arbetsinsatser och din inkomst ska avgöra vilken pension du får. Då blir skillnaden mellan de som har arbetat och de som inte har arbetat ett helt yrkesliv inte så stor”, skriver Viktor Nyberg i sitt svar.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi (S). FOTO: KRISTIAN POHL / REGERINGSKANSLIET
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS