Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Socialdemokraterna säger nej till statligt styrd vård

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

“Idag skriver regionstyrelsens ordförande, Angelica Katsanidou (S), tillsammans med Kaisa Karro (S) (Östergötland) och Rachel De Basso (S) (Jönköping) i Aftonbladet om att en nära och tillgänglig vård efter behov styrs och utvecklas bäst med lokal förankring och utökat samarbete mellan region och stat. Därför bör sjukvårdens ansvar förbli i regionernas händer – inte i statens”, skriver Socialdemokraterna i länet i ett pressmeddelande.

–  Regionerna, som har bäst lokal förankring och närhet till medborgarna, är de som också bäst kan tillgodose en god och jämlik vård utifrån medborgarnas krav och behov, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

–  Att använda pandemin som ett politiskt slagträ för ett statligt huvudmannaskap av vården, i tron att den ska bli bättre, är varken trovärdigt eller hållbart, betonar hon.

“Den svenska modellen, som tjänat landet väl, bygger på att sjukvården är solidariskt skattefinansierad och ges efter behov. Den bygger på närhetsprincipen, där samarbete mellan parter och respekt för varandras kompetens och ansvarsområde är centralt. Den bygger på att du som patient och medborgare har möjlighet till inflytande i såväl vårdprocess som i det lokala beslutsfattandet”, skriver Socialdemokraterna i pressmeddelandet.

– Vi säger bestämt nej till ett förstatligande eller en övergång till en vård som finansieras via privata sjukförsäkringar, säger Angelica Katsanidou.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK

SOCIALDEMOKRATERNA

Angelica Katsanidou (S).
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS