Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sony visar upp nästa generation av spel med Playstation 5

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

Mediajätten Sony har under ett livestream den 11:e juni officiellt visat upp hur deras nästa konsol, Playstation 5, ser ut samt vilka spel som kommer till den.

Under en digital livesändning på kvällen den 11:e juni visade Sony äntligen upp hur spelkonsolen Playstation 5 kommer att se ut.

Man visade många olika spel, som ger oss en bild av de grafiska hoppen mellan PS5 och PS4.

Under sändningen avtäckte företaget många spel från populära serier. Bland annat har man visat uppföljaren till det framgångsrika spelet Marvel’s Spider-Man, ett nytt Gran Turismo 7, Ratchet & Clank: Rift Apart, Horizon: Forbidden West, Resident Evil VII och en remake av Demon’s Souls.

Kan släppas till jul

De flesta av spelen som visades är planerade att släppas till jul 2020 eller under 2021.

Men detta är bara några av de tiotals spelen som visades.

Det som kunde märkas hela vägen genom presentationen är att det fanns mycket variation i spel från både stora och små företag.

Till skillnad från de senaste två konsolgenerationerna vill man nu satsa mer på spel som har en artistisk stil som påminner mer om animerade filmer, snarare än att bara visa upp spel som är så realistiska som möjligt. Presentationen visade att vi är närmare och närmare spel som ritas upp i realtid och liknar animerade filmer.

Bland konsolens egenskaper finns en SSD-disk på över 800 GB. SSD är en typ av lagring som är mycket snabbare än en vanlig hårddisk och den fungerar dessutom felfritt mycket längre.

Man har också bekräftat att konsolen kommer ha stöd till så kallad “Ray Tracing”, vilket är ett nytt och revolutionerande sätt att realistiskt ljussätta grafik i spel genom kalkulationer av ljusets väg och hur det reflekteras i olika ytor. Dessutom ska konsolen kunna köra spel i 4K-upplösningen upp till 60 bilder per sekund.

Annorlunda

Designen på konsolen är mycket annorlunda jämfört med föregångaren. Istället för en enkelformad svart box är PS5 vit och svart med böjningar i designen som ger den en modernare utseende. Det verkar också som att konsolen blir större än alla andra enheter från förra generationen.

Systemet kommer att säljas i två varianter: en som har en skivläsare och en som är 100 procent digital (troligtvis billigare än den förstnämnda).

Vi vet att konsolen, trots omständigheterna, kommer att släppas någon gång under jul 2020, men tyvärr så har Sony inte gått ut med något pris ännu.

Mer om konsolen kan man läsa på den officiella hemsidan: https://www.playstation.com/en-se/ps5/

TEXT

Cezary Plichta

Det går framåt i Playstation-världen. Den här mannen spelar ett spel med en av de äldre konsolerna. FOTO: FREEPIK
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS