Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Sötchock på Stenbo Gård i Ishult

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

ISHULT

På självaste julafton fick Stenbo Gård ett nytillskott. Åsneföräldrarna Lina och Elliott nedkom med ett litet föl i hagen men det var kallt ute så ägarna fick bråttom att bära det lilla fölet till stallet.

Efter att ägarna på Stenbo Gård, Anne Larsen och hennes sambo Johan Segergren, vakat i flera veckor så lämnade de hagen för att förbereda inför julaftonsfirandet.

Då passade Lina på att föla.

“Alla sa att hon kommer säkert föla på självaste julafton. När vi en kort stund lämnade Lina och åsnepappan Elliot i hagen för att ta en dusch och hoppa i julkläderna , ja då passade Lina visst på att föla vid ett ostört läge i hagen.” berättar Anne Larsen.

“Det var kallt ute för det lilla knytet”

När beskedet om att Lina höll på att föla så blev det bråttom.

“Det var bara att kasta av sig klänningen och dra på sig stallkläderna i all hast. Det var en snabb och problemfri födsel, men det var kallt ute för det blöta lilla knytet. Så min sambo Johan bar in fölet i stallet där Lina slickade fölet torr under värmelampa.” säger Anne Larsen.

Uppskattat tillskott på gården

“Fölet är ett stoföl så vi har gett henne namnet Julie” berättar Anne Larsen och tillägger att hon är ett uppskattat tillskott på gården i vintermörkret.

“Fölet är ett stoföl så vi har gett henne namnet Julie. Ett uppskattat tillskott på gården i vintermörkret.” – Anne Larsen
Julmys i stallet hos Lina och fölet Julie.
Åsnemamman Lina tar hand om sitt lilla föl.
Julie föddes på julafton och är redan ute i hagen och leker.

TEXT

ANNICKA GUNNARSSON

annicka@oskarshamns-nytt.se

FOTO

ANNE LARSEN, STENBO GÅRD

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS