Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

SPEEDWAY: 2023-års SM-vinnare garanteras plats i FIM Speedway GP i Målilla

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SPEEDWAY

2023 års SM-vinnare garanteras en plats i FIM Speedway GP of Sweden i Målilla den 15 juli. SM-finalen går också av stapeln på Målillas berömda Skrotfrag Arena tisdagen den 27 juni, då landets 16 främsta förare kämpar om den nationella titeln som Oliver Berntzon vann 2022.

Vinnaren får sedan delta i Sveriges största speedway-evenemang, FIM Swedish Speedway GP, och kompletterar Fredrik Lindgren, som förra säsongen slutade på en fjärde plats samt 2022 FIM GP Challenge-vinnare Kim Nilsson. Om Lindgren eller Nilsson vinner SM kommer Målillas wild card istället delas ut till den högst placerade föraren som inte är ordinarie i Speedway GP.

Största speedwayhelgen

Sveriges största speedwayhelg bjuder också på sportens mest lysande stjärnor under 16 år då FIM SGP3-finalen äger rum på Skrotfrag Arena fredagen den 14 juli, då vinnaren av FIM Speedway Youth World Championship kommer att koras.

Det kommer också att finnas ett SGP4-evenemang före FIM Swedish Speedway GP på Målillas träningsbana, med ungdomar som tävlar på den helt nya 190cc-cykeln som är designad av Sveriges sexfaldiga världsmästare Tony Rickardsson, för att träna sportens nyaste stjärnor.

Väldigt speciell

Innan sportens största namn och framtida hjältar beger sig till Skrotfrag Arena i juli, ser Peter Samuelsson från Målilla Motorklubb fram emot att få se vem som får förmånen att tävla i FIM Swedish Speedway GP som wildcardförare.

“Vi har en väldigt speciell tävlingssommar framför oss i Målilla. Självklart kommer målet under SM-kvällen att vara att bli svensk mästare, men chansen att tävla om ett wildcard till FIM Swedish Speedway GP höjer bara insatserna. Kampen om tävlingsväst nummer 16 kommer att bli hård och det ska bli fascinerande att se vilka som följer med Fredrik och Kim till Målilla den 15 juli”, säger Peter Samuelsson.

“Med SGP3- och SGP4-evenemangen som också arrangeras i Målilla, är detta en av de mest actionfyllda FIM Speedway-helgerna vi har varit värd för sedan Speedway GP först kom till Skrotfrag Arena 2005. Med vår campingplats som ligger nära stadion, vilket tillåter fansen att stanna nära banan och träffa besökare och vänner från hela Europa, kommer detta verkligen att bli en helg med racing och underhållning som inte får missas”, säger Peter Samuelsson.

Gyllene tillfälle

Mikael Karlsson, banracingsportchef för SVEMO, kommenterade:

“Vi är glada att SGP-kommissionen accepterade årets SM-vinnare som vårt Målilla-wildcard. Det här är ett gyllene tillfälle för en förare att skriva sitt namn i historieböckerna som svensk mästare och sedan visa hur han står sig mot de bästa speedwayåkarna i världen. Vi såg Oliver Berntzon sluta som den poängbästa föraren av alla i FIM Speedway of Nations förra sommaren och nu gör Kim Nilsson sin Speedway GP-debut. Vi ser fram emot att se vem som tar chansen att glänsa den här säsongen.”

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS