Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Speedway: Den danske legendaren Hans Andersen är tillbaka i Dackarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

MÅLILLA/OSKARSHAMN

Hans Andersen är tillbaka i Dackarna. Det berättar Målillaklubben i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

Det blir tredje comebacken för Hans Andersen i Dackarna. Den 39-årige dansken är en av de största förarna i Dackarnas historia.

Hans blir dessutom lagkapten under sin 16:e säsong i Målillaklubben.

– Det känns häftigt och väldigt bra att komma hem igen, säger Hans Andersen.

De allra flesta av Dackarnas supportrar har en speciell relation till Hans Andersen. Redan 1999 gjorde han den första säsongen i Målillaklubben. Efter 13 säsonger på rad i Dackarna skildes vägarna åt. Efter det har Andersen återvänt till Dackarna vid två tillfällen (2015 och 2018).

“Mycket rutinerad”

Nu är Hans Andersen klar för en fjärde sejour i den förening som han så många gånger lyft fram som ”sin klubb”. Tuffingen från Odense i Danmark ser helt enkelt Målilla MK lite som sin moderklubb och att vara hemma igen.

Och lagledaren, Peter PK Karlsson, gnuggar händerna att få in ”pappa” Andersen i laget.

– Jag ser verkligen fram emot att ha med Hans i laget igen. Det betyder att vi får in en mycket rutinerad förare, säger lagledaren Peter Karlsson.

– Hans Andersen är självskriven i rollen som lagkapten bland alla ungtuppar, skrattar Karlsson och fortsätter:

– Hans ville komma hem igen och det säger ju mycket om vad han känner för Dackarna.

“Stor publikfavorit”

– Under åren på ovalen i Målilla blev Hans Andersen en stor publikfavorit och det känns verkligen bra att kunna presentera honom som ett nyförvärv denna mycket speciella säsong, säger PK.

2007 var Andersen med och körde hem Dackarnas senaste SM-guld, med nuvarande Västerviks lagledare, Morgan Andersson, som lagledare – ni kommer ihåg finalmatcherna mot Västervik, som blev rena nagelbitarna och där dåvarande sportchefen, Jörgen Kling, kröp ner och gömde sig bakom sargen i det avgörande heatet i den avgörande matchen i Västervik. Totalt har det blivit runt 230 matcher i klubbens färger och olika namn på laget.

“Mitt andra hem”

– Målilla har en speciell plats i mitt hjärta, det är mitt andra hem. Jag har haft så många fina upplevelser i klubben och bär med mig många goda minnen”, säger Hans Andersen.

Som många andra konstaterar Andersen att det är en speciell säsong som nyligen har kommit igång i Polen och där elitserien kör igång den 11 augusti i Sverige.

– Nu kommer vi äntligen igång, vilket vi är många förare och fans som har sett fram emot. För mig blir det väldigt roligt att komma till Sverige igen och träffa människor som jag har lärt känna under många säsonger och inte minst i dackevästen, säger Hans Andersen.

Utöver Dackarna har Hans Andersen också kontrakt med Lodz i Polen, där säsongen redan har kommit igång.

I Danmark hoppas man att säsongen kan starta i slutet av augusti och där blir det styrning för Vojens. Däremot är säsongen i England, där Dackarnas lagkapten skulle ha representerat Peterborough, inställd.

Dackarnas lagbygge 2020:

* Frederik Jakobsen

* Oliver Berntzon

* Hans Andersen

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Roger Hultgren

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS