Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Sprutar hundbajs på personalen”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Allt fler struntar i att plocka upp hundbajset efter sina fyrbenta kompisar i stadsparken, enligt en privatperson, som har skrivit ett klagobrev till kommunen i ämnet.

Mannen ifråga anser att situationen börjar bli oacceptabel.

”I vår vackra stadspark, där alla ska kunna vara och befinna sig, så har ju tyvärr mängden oupplockat hundbajs ökat lavinartat. Kan inte lagar och regler, men visst är man skyldig att plocka upp efter sin hund? Man är väl även skyldig att hålla sin hund kopplad i parkområdet? Kan säga med egen erfarenhet att dessa två skyldigheter missbrukas ordentligt. Man kan inte gå många meter på gräsytorna innan man råkar ut för träcket. Vidrigt äckligt, enligt min mening. Vad som ska göras åt problemet, måste ju diskuteras. Så som det är nu, är tyvärr inte acceptabelt”, skriver mannen.

Oskarshamns-Nytt pratar på onsdagen med tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S). Det är inte tillåtet att strunta i att plocka upp efter sin hund i stadsparken, eller på något annat ställe i tätbebyggt område, betonar hon.

”Ett jättebekymmer”

– Hundbajset är ett jättebekymmer. Kan man inte plocka upp efter sin hund – ja, då kan man inte ha en hund. Det är min åsikt, säger hon.

– Inom gatu- och parkavdelningen har vi personal som klipper gräs. Och rätt som det är så är det någon som har slängt en påse med bajs där de klipper – och då sprutar det hundbajs på personalen.

– För mig är det en gåta att det finns de som tar upp bajset med en påse och sedan slänger påsen på backen. Påsen kan inte brytas ner. Varför tar man upp bajset, om man ändå inte har tänkt slänga det i en hundlatrin? Det är helt ofattbart. Jag förstår det inte.

Hundbajspåsar på backen är ingen ovanlig syn, konstaterar Yvonne Bergvall.

– Orkar de inte ta en sväng till en behållare? Så tungt är inte hundbajset.

– Jag tycker att det är sorgligt att de tycker att någon annan ska plocka upp efter deras hundar.

Vår tidning har tidigare berättat att en hundrastgård kan vara på gång på något ställe i kommunen framöver – under förutsättning att det bildas en förening som tar hand om skötseln.

– Någon sådan förening har vi inte i dag – och det är det som det har fallit på förut. Är det så att man får ihop en förening, och man är beredd att sköta den, då har vi sagt att det får bli en hundrastgård.

”Full med skit”

– Men i sådana fall kommer vi att skriva i avtalet att om föreningen upphör, så rivs hundrastgården. Vi har pratat med en hel del som har hundrastgårdar i sina kommuner – och vi har även pratat med några som har rivit sina hundrastgårdar. Det stora problemet är att det finns en liten grupp som släpper in sina hundar i en hundrastgård – och låter dem bajsa där. Sedan går man hem – och efter ett tag är hela hundrastgården full med skit.

Det problemet brottades man med i hundrastgården i Kristineberg, som är borttagen sedan några år tillbaka.

– Hundbajset är ett stort bekymmer, oavsett om det ligger i en hundrastgård eller ute på andra platser, säger Yvonne Bergvall.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS