Stark laginsats och första segern för RBK/IFKO

Rödsle BK/IFK Oskarshamn tog sin första seger för säsongen när Team Södermöre besegrades med 2-1 (1-0) på Fredriksberg.

Det här känns riktigt bra, idag krigar vi som ett lag, säger tränaren Malin Olsson.

Efter ett par tuffa matcher fick RBK/IFKO ett litet miniuppehåll innan matchen mot Team Södermöre. Den tiden utnyttjade man på bästa sätt.

– Vi har haft bra träningar och bra snack i laget om vad vi måste vara noga med, säger Malin Olsson.

– Fokus har legat på hur vi ska sköta våra uppspel och sedan har vi nött hörnvarianter. Då är det extra kul att se att det fungerar på match.

Inövad hörna

Det var nämligen på en inövad hörna som Amanda Sjögren sprang sig fri och nickade in 1-0 som var resultatet i paus.

Gästerna kvitterade till 1-1 en bit in på den andra halvleken och matchen stod och vägde.

– Men vi kämpade och visade att vi verkligen ville ha alla tre poängen, säger Malin Olsson.

Hemmalaget fick också jubla när Sara Nääf skickade in 2-1 med tio minuter kvar, ett mål som skulle visa sig vara matchavgörande.

– Det här var oerhört skönt, spelet var väl inte alltid så vackert men det går att kriga hem segrar också, avslutar en nöjd Malin Olsson.

Målvakten Amanda Svensson får extra beröm i ett hårt jobbande Rödsle där alla gjorde ett härligt dagsverke.

Kommande lördag möter RBK/IFKO Vetlanda på bortaplan.