Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Statsminister Ulf Kristersson vill överbrygga utanförskapet i Sverige

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

SVERIGE

På nationaldagen skriver statsminister Ulf Kristersson (M) en debattartikel i Aftonbladet där han lyfter fram tre saker för att bygga ihop Sverige och överbrygga utanförskapet. Det handlar om ett uppvärderat svenskt medborgarskap, fokus på svenska språket och respekt för de gemensamma värderingar som byggt Sverige starkt.

I en debattartikel lyfter statsminister Ulf Kristersson (M) frihet och jämlikhet som två grundmurande värderingar i det svenska samhället. Båda är värda att försvara skriver han. För de som levt i Sverige är det en självklarhet men att bli en del av landet är inte alltid så lätt.

“Omfattande invandring och dålig integration fungerar helt enkelt inte. Därför lägger vi nu om den svenska migrationspolitiken till EU:s stramaste”, skriver Ulf Kristersson och tillägger att ett nej till asyl betyder nej och ett ja ska betyda att man ska bli en del av det svenska samhället.

För att överbrygga utanförskapet presenterar Ulf Kristersson tre saker:

  1. Uppvärdera medborgarskapet – Den som vill bli medborgare i Sverige ska ha bott här längre än vad som krävs i dag. Det ska finnas tydliga krav på ett hederligt levnadssätt och självklart krav på egen försörjning.
  2. Gemensamma värderingar – Gemensamma värderingar måste vara grundläggande i det svenska samhället. Det kan till exempel handla om jämlikhet mellan könen, barnens rättigheter och att familjen inte står över svensk lag.
  3. Fokus på svenska språket – Svenska språket är vägen in i samhället och in till vår kultur. Språket är också för de allra flesta människor inträdesbiljetten till arbetsmarknaden. Det är kittet som binder oss samman.

Foto: Moderaterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS