Storförlust för Oskarshamns AIK: Lindome vann med hela 7-1

Oskarshamns AIK åkte på en rejäl stjärnsmäll på söndagseftermiddagen.

Lindome vann med 7-1.

OAIK föll ihop fullständigt under slutfasen av matchen.

Noterbart är att Oskarshamns André Reinholdsson blev utvisad för en eftersläng i andra halvlek.

OAIK:s mål gjordes av Peiman Eliassi.

”Man får räkna med förluster i en serie. Men hur man förlorar är en annan sak. Vi tillät det rinna iväg idag. Det får inte ske på den här nivån”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

”Det var också något vi pratade om efter slutsignalen. Det här får inte upprepas. Men det är vad man gör i motgång som definierar en. Det är oerhört viktigt att vi studsar tillbaka hemma mot Trollhättan på lördag.”

”Detta var en väckarklocka för oss. Serien är lång. Att vi inledde säsongen bra betyder inte att vi har vunnit något.”

Agim Hasani konstaterar att OAIK kom in fel i det från början. Matchplanen fungerade inte.

”Vi kom på mellanhand nästan hela tiden. Och när vi hade boll, så gick det för sakta. Både 1-0 och 2-0 var dessutom ganska billiga mål.”

”Spelarna var inte tillräckligt förberedda för matchen. Det får en annan ta på sig.”

OAIK inledde dock andra halvlek relativt bra.

”Vi satte press på dem under de första tio minuterna och känslan var bra fram till utvisningen. Det var en tung utvisning som jag är besviken över.”

”Vi fick ändå in en reducering och Lindome var nog lite skärrat. Vi tryckte på för en kvittering. Men istället fick de ett jättebilligt 3-1-mål. Sedan lyckades vi inte stoppa blödningen. De tog maxlöpningar samtidigt som vi joggade i defensiven. Det får inte se ut så. Det känns tungt nu”, säger Agim Hasani.

Tendensen på sistone är att motståndarna tar sig förbi OAIK:s förstapress alldeles för enkelt, påpekar han.

Förmodligen får Trollhättan sota för detta på lördag…