Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Svar på insändare: “Spiken i kistan för Oskarshamns sjukhus”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

INSÄNDARE

Svar på insändaren “Sant eller falskt om Oskarshamn?”:

Jag vill börja med att tacka för att du tar upp denna viktiga fråga om framtiden för akutsjukvården i Oskarshamn.

Det är viktigt att vi har en öppen och transparent dialog om förändringar som påverkar vård och omsorg. 

Förtydligande om beslutet:

För det första är det viktigt att klargöra att beslutet om att förändra de befintliga akuta vårdflödena vid Oskarshamns sjukhus och utveckla ett akutmottagningskoncept med allmänmedicin som bas har väckt starka reaktioner. Många av oss är oroade över att denna förändring kommer att påverka patientsäkerheten negativt. 

Patientsäkerhet i fokus:

Det finns en oro att patientsäkerheten kan försämras när primärvården tar över akutverksamheten. Akutmottagningar bemannade med specialister inom akutmedicin har en annan utbildning och erfarenhet än primärvårdsläkare, vilket är avgörande vid hantering av allvarliga akuta tillstånd. Akutsjukvård kräver snabb och specifik behandling, och specialister på området är ofta bättre rustade att möta dessa krav än allmänläkare. 

Politiskt ansvar och rädsla för jobben:

Det är tydligt att politikerna som har tagit detta beslut inte talar klarspråk och sanning. Det verkar som att de är mer rädda om sina jobb än att arbeta för regionens bästa. Min starka övertygelse är att vi borde satsa på det sjukhus som ligger centralast i länet för att säkerställa bästa möjliga vård för alla invånare.

Påverkan på Oskarshamn och politisk oenighet:

Partikollegorna i Oskarshamns kommun till de politiker som tagit detta beslut i regionstyrelsen borde vara fly förbannade, då detta beslut kommer att drabba kommunen något oerhört. De styrande politikerna i regionen visar sig vara både falska och fega som inte talar sanning. Politikerna i Oskarshamn borde kräva av sina partikollegor att akutmottagningen ska bedrivas minst i sin nuvarande form och absolut inte omvandlas till en närakut med allmänmedicin som grund. Detta skulle i praktiken vara att slå spiken i kistan för Oskarshamns sjukhus. 

Avslutande tankar:

Jag förstår att förändringar kan väcka oro och frågor. Därför är det avgörande att politikerna kommunicerar tydligt och lyhört med invånarna.

Tack igen för att du lyfter denna viktiga diskussion. Jag hoppas att denna förklaring kan bidra till en bättre förståelse av beslutet och dess bakgrund.

Med vänliga hälsningar

Medborgare med kompetens inom området medicin och akutvård

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
29
+1
0
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS