Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tekniska nämnden: Nej till mittlinje på Amerikavägen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

I ett medborgarförslag lyfte en privatperson fram behovet av en mittlinje på Amerikavägen mot Mysingsö i Oskarshamn, för att göra vägen säkrare. Men tekniska nämndens politiker tog istället ett beslut om att måla en sidolinje på vägen.

Medborgaren ifråga, som var med under hela nämndsammanträdet på onsdagen, tycker att Amerikavägen är smal och att lyktstolparna står nära vägkanten. Olyckor har inträffat och backspeglar har skadats, påpekade han.

Kommunens gatuavdelning har genomfört en trafikmätning på vägen, som inte är huvudled, och den visade att årsmedeldygnstrafiken ligger på 670 och att snitthastigheten ligger på 44 kilometer i timmen. Den gällande hastighetsbegränsningen ligger i dag på 40.

“Så roligt”

Oskarshamns kommun målar normalt sett bara mittlinjer på huvudleder. Tekniska nämndens politiker bestämde sig istället för att måla en sidolinje på den sida av vägen som inte har GCM-stöd.

– Det är så roligt när medborgare besöker våra möten. De får en annan bild av politiken. Det är jättebra, sa tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) efteråt.

– Det vi lade till är att vi ska göra en uppföljning när det gäller hastigheten och när det kommer till hur man upplever att linjerna förhåller sig till stolpar och elskåp. Det ska vi följa upp om ett år, tillade hon.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Amerikavägen. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS