Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Toaletter med latrintunna stängs på de kommunala badplatserna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

Oskarshamns kommun har beslutat att stänga samtliga toaletter med latrintunnor från och med den 1 september. Kostnaden för tömning av latrinen har under sommaren uppgått till 200 tkr trots få möjligheter till bad.

”Oskarshamns kommun stänger samtliga toaletter med latrintunnor på våra kommunala badplatser fr.o.m den 1 september 2023. Målet är att öppna toaletterna på nytt till badsäsongen 2024”, skriver Fritidskontoret i ett inlägg på Instagram på fredagen.

Bakgrunden till beslutet är att Oskarshamns kommun tömt 300 latrintunnor till en kostnad av 200 000 SEK under sommaren. Detta trots att badsäsongen har bjudit på få möjligheter till bad.

Uppmaning till husbilsägare

En anledning till att latrintunnorna fyllts är att husbilsägare har tömt sin latrin vid badplatserna. Detta trots att husbilsägare uppmanas att tömma sin latrin på avsedda platser och inte i Fritidskontorets latrinkärl som är avsedda för toalettbesök till badgäster.

”En uppmaning som tyvärr inte verkar hörsammas av alla”, avslutar Fritidskontoret.

Foto: Peter A Rosén, Råsviks badplats som fick nya toaletter sommaren 2021.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS