Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tomas Kronståhl (S) har skickat en skriftlig fråga om Stångådals- och Tjustbanan till ett statsråd

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LÄNET

Riksdagsledamoten Tomas Kronståhl (S) har skickat en skriftlig fråga till statsrådet (infrastruktur- och bostadsminister) Andreas Carlson (KD) gällande Trafikverkets inriktningsbeslut avseende Stångådals- och Tjustbanans anslutning till det nya stationsläget i Linköping.

Här är frågan i sin helhet:

”Anser statsrådet Andreas Carlsson att Trafikverkets förslag där de aktuella banorna från Kalmar län Stångådals- och Tjustbanan anslutning i Linköping placeras vid Tannerfors norra är tillfyllest? Det innebär om det skulle bli verklighet att man som tågresenär från Kalmar län inte ansluter direkt till det nya stationsläget i Linköping för vidare tåg färd ut i landet, utan tvingas byta till buss för att nå det nya stationsläget. Samtliga regionala företrädare påpekar att denna lösning skulle innebära en kraftig försämring för den regionala utvecklingen och banornas legitimitet skulle helt ifrågasättas. Avser regeringen att gå vidare med Trafikverkets förslag eller vilket vi alla hoppas avisa detta och begära fram ett helhetsförslag där banorna har en anslutning vid det nya stationsläget som kan leda till en regional utveckling och skapa bättre kommunikationer i hela landet”, skriver Tomas Kronståhl.

Ansiktsbild på socialdemokraten Tomas Kronståhl, som tittar in i kameran
Tomas Kronståhl (S). Foto: Socialdemokraterna

Foto: Region Kalmar län (överst)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS