Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tomas Kronståhl (S) har skickat en skriftlig fråga till landsbygdsministern gällande den afrikanska svinpesten

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Riksdagsledamoten Tomas Kronståhl (S), Västervik, har skickat en skriftlig fråga till landsbygdsministern Peter Kullgren (KD) gällande den afrikanska svinpesten och finansiering av forskning.

”Regeringen beslutade i somras att upphöra med finansiering av forskning kring bland annat Afrikansk svinpest. Sjukdomen är mycket smittsam och dödligheten bland de smittade djuren är nära 100%. Denna smitta innebär även en mycket stor ekonomisk påverkan för både lantbrukare och skogsbrukare, även jägare och alla andra som är intresserade av att vistas i skog och natur påverkas för lång tid när denna smitta är upptäckt. Min fråga till ministern är med anledning av ovanstående. Tycker inte ministern att det vore både klokt och mycket angeläget att Sveriges två ledande forskare på detta område fick fortsatt finansiering att forska vidare på detta mycket smittsamma och farliga virus i hopp om att kunna hitta bättre lösningar för att tidigare stoppa detta virus?”, skriver Tomas Kronståhl.

Foto: Sveriges Riksdag

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS