Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tonårspojke dömd för misshandel efter bråk om förolämpning på arabiska

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

En tonårspojke, med adress i Oskarshamn, döms för misshandel efter att ha attackerat en annan pojke som sagt något nedsättande till honom på arabiska.

Händelsen inträffade på Rödslevägen i Oskarshamn den 1 december förra året.

Enligt domen hade den misshandlade pojken ropat något kränkande på arabiska till den dömde, som uppfattade det som riktat mot honom.

Den dömde jagade då ifatt den andra pojken, fällde honom till marken och tryckte ner honom med ett grepp om nacken. Offret fick ont i nacken och en mindre sårskada under ögat.

Vittnet avgörande

Gärningsmannen förnekade först anklagelserna och hävdade att han bara lagt handen på den andra pojkens arm och bett honom sluta förolämpa. Men ett vittne gav en annan bild och bekräftade den målsägandes version.

Tingsrätten anser det bevisat att den dömde gjort sig skyldig till misshandel, men tog viss hänsyn till den föregående provokationen när man beslutade om skadestånd. Påföljden bestämdes till 20 timmars ungdomstjänst.

Pojken ska också betala 3 000 kronor i kränkningsskadestånd till offret, tillsammans med sin vårdnadshavare. Han ska även betala 1 000 kronor i en avgift till brottsofferfonden.

Den dömdes ungdom beaktades vid straffmätningen.

Han har inte straffats tidigare och lever under ordnade förhållanden.

Foto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
8
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS