Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ung man dömd för våldsamt motstånd mot poliser

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

En man i 25-årsåldern, med adress i Oskarshamn, döms för våldsamt motstånd mot polisen efter en incident den 13 augusti förra året.

Händelsen ägde rum på Hamngatan i Oskarshamn, då polisen ingrep mot ett bråk i området.

Den dömde mannen, som ska betala 11 200 kronor i dagsböter samt 1 000 kronor i en avgift till brottsofferfonden, ska ha viftat med armarna, dragit in armarna mot kroppen och sprattlat med benen för att hindra två poliser som försökte omhänderta honom.

Aggressiv

Poliserna uppgav att mannen var uppjagad, aggressiv och påtagligt berusad vid tillfället. De bedömde att han utgjorde en fara för sig själv och andra och tog därför ett beslut om att omhänderta honom enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Han belades med handfängsel.

Mannen, som hävdade att han var så gott som nykter och att han hade tagit tre till fyra öl under hela kvällen, har sagt att han inte uppfattade att det var poliser som ingrep mot honom och att ingripandet var obefogat.

Tingsrätten anser dock att mannens uppgifter är motbevisade av polisernas vittnesmål. Rätten slår fast att ingripandet inte var uppenbart obefogat och att mannen därmed inte haft rätt att sätta sig till motvärn.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
5
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS