Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ungsvenskarna: “Att utvisa utländska sexualförbrytare borde vara en självklarhet”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

DEBATTARTIKEL

Att utvisa utländska sexualförbrytare borde vara en självklarhet.

En företeelse som blir allt mer uppmärksammad är hur sexualförbrytare med utländsk bakgrund ofta undviker utvisning även om det finns fog för det.

Nu senast kunde vi läsa i Dagens Västervik om hur en man som är bosatt i Västervik begått flera allvarliga sexualbrott och undkommit utvisning på grund av tidigare flyktingstatus.

Detta är ett exempel av många där personer från annat land än Sverige slipper utvisning och istället kommer lindrigt undan genom att sitta något år i fängelse.

“Allvarligt”

Vi i Ungsvenskarna tycker att det är allvarligt att det svenska rättsväsendet och svenska lagstiftare sätter utlänningar framför att rättvisan skipas, vilket garanterar trygghet för brottsoffret.

Mannen i Västervik, som blev dömd för en rad olika grova sexualbrott mot minderåriga tjejer, kommer undan utvisning då han har kommit hit som flykting och på grund av rådande regelverk inte får utvisas.

Det är helt absurt att man inte utvisas bara av den anledningen.

Med detta regelverk möjliggörs att man kan göra i princip vad som helst och ändå få stanna i vårt land.

Att det ser ut så här är ett hån mot brottsoffren som riskerar att man stöter på sin förbrytare efter att han avtjänat sitt straff.

“Valt att gulla”

För det ska inte spela någon roll om man har kommit hit som flykting eller inte, om man begår grova brott så har man förbrukat all sin rätt att få befinna sig i vårt land. 

Här har politiker, både moderater men också socialdemokrater, allt för länge valt att gulla med brottslingar istället för att sätta hårt mot hårt och faktiskt ge kännbara straff.

Sverigedemokraterna och Ungsvenskarna har länge varit en röst för att vårda brottsoffren och straffa förövaren, inte tvärtom.

Men då kanske någon tänker att det kan utgöra en fara för personen att tvingas åka hem till sitt hemland där denne flytt ifrån och det är en liten aspekt man bör ha i åtanke.

“Helt felvänt”

Däremot är det helt felvänt att man främst tänker på den kriminellas säkerhet framför den utsattes. För om personen i fråga inte vill bli utvisad så skulle han tänkt på det innan han förgrep sig på offren och gav dem trauma för livet. 

Här måste vi sätta svenska folkets säkerhet och trygghet framför att utländska sexualförbrytare ska få stanna i landet. I Sverige har vi i för lång tid värnat om dessa laglösa utlänningar, det är dags för förändring. Det är dags att stärka tryggheten i Sverige och då måste vi skärpa straffen och säkerställa att utländska sexualförbrytare konsekvent utvisas efter avtjänat straff.

Anton Liljegren Johansson 

Kontaktperson 

Ungsvenskarna i Kalmar län

Cassandra Edelsvärd

Vice kontaktperson

Ungsvenskarna i Kalmar län

Linus Andersson

Andre vice kontaktperson

Ungsvenskarna i Kalmar län

Anton Liljegren Johansson, Ungsvenskarna och SD
Anton Liljegren Johansson, Ungsvenskarna. Foto: Peter A Rosén
Cassandra Edelsvärd Vice ordförande Ungsvenskarna Kalmar län
Cassandra Edelsvärd, Ungsvenskarna i Kalmar län. Foto: Ungsvenskarna
+1
29
+1
2
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS