Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ungsvensken Anton Liljegren Johansson anser att en ny arena är ett måste för Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

– Även om Liberalernas arenaundersökning inte är statistiskt säkerställd så ger den en relativt bra bild av vad folket tycker. Det är en majoritet för en ny arena. Att ha folkets stöd när man genomför större projekt är en grundbult för att invånarna ska känna sig nöjda. Så detta är ett gott tecken på att kommunens skattebetalare vill ha en ny arena, svarar Ungsvenskarnas och Sverigedemokraternas Anton Liljegren Johansson på en fråga från ON.

Varför är det viktigt med en ny arena?

Vi ställer frågan till Anton Liljegren Johansson.

“Inte hälsosamt”

– Det finns flera anledningar till att en ny arena är ett måste för kommunen. En av anledningarna är att det behövs ytterligare en träningsyta för IK Oskarshamns ungdomslag. För i skrivande stund är ungdomslagen tvungna att träna riktigt tidigt på morgnarna och väldigt sent på kvällarna. Detta är något som inte är hälsosamt för skolungdomarna, då detta påverkar deras sömnrutin – vilket i sin tur kommer att ha biverkningarna på deras skolresultat. Där måste vi se till att alla som vill träna hockey ska få göra det utan att det går ut över ens studiegång. Men det är bara en av anledningarna. En annan är att möjliggöra för evenemang året runt, då nuvarande arena är i alldeles för dåligt skick för att kunna anordna konserter och teaterföreställningar. Med en ny arena skulle man kunna ha verksamhet även under sommarhalvåret när hockeysäsongen är slut, säger han.

Hur ska arenan finansieras utan att det slår mot äldreomsorgen och skolan och annat som är viktigt i kommunen?

– Partiet och ungdomsförbundet föreslår att genomförandet finansieras med hjälp av de parametrar som listas nedan, vilka totalt överstiger behovet på 55,8 miljoner kronor. Utöver dessa finansieringsförslag, som uppgår till 79 miljoner kronor, har kommunen också utdelningsbara medel på cirka 61,8 miljoner kronor. Sverigedemokraterna stödjer därmed arenautredningens förslag och kommer att rösta för dess genomförande. Det är dock viktigt för partiet att finansieringen inte sker genom skattehöjningar eller neddragningar inom den kommunala kärnverksamheten. Sverigedemokraterna är inte helt nöjda med placeringen och bristen på alternativ i utredningen – något som påpekades vid beslutstillfället – men anser att det nu inte finns mer tid att förlora, säger Anton Liljegren Johansson.

SD:s finansieringsförslag i arenafrågan i Oskarshamn
Foto: Sverigedemokraterna
+1
15
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
1
+1
19

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS