Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

KLART: Skyttekungen Patrik Karlkvist har skrivit på ett långtidskontrakt med IKO

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Skyttekungen Patrik Karlkvist har skrivit på ett nytt kontrakt med IK Oskarshamn.

Det sträcker sig över fem säsonger, fram till 2028.

Enligt Expressen är avtalet värt sammanlagt 18 miljoner kronor, på ett ungefär.

Det innebär att Patrik Karlkvist får en månadslön på cirka 300 000 kronor.

Under den innevarande säsongen har Patrik Karlkvist gjort 30 poäng (14 mål) på 25 grundseriematcher.

På sin hemsida skriver IKO att Patrik Karlkvist, med familj, nu är på husjakt i Oskarshamn.

“Åt Kolbergahållet”

– Det är åt Kolbergahållet vi kollat, men vi får se var vi hamnar. Det är sköt att ha en fast punkt och Oskarshamn är en bra plats för oss och vår familjesituation, säger Patrik Karlkvist i ett uttalande.

– För det första är vi superstolta och glada över att Patrik vill vara kvar och tror på det vi gör. Det skickar en signal till alla runt omkring och dem i organisationen att vi försöker göra det på riktigt. Karlkvist blir en av våra kärnspelare i och med den här förlängningen. För hela hockeyn i Oskarshamn är det ett ruggigt statement att knyta honom till oss och att han vill fortsätta denna resa tillsammans med oss. Jag hoppas att spelarna i laget ser vilken resa han gjort och att spelare utifrån ser att Oskarshamn är ett bra ställe att komma till, redan som junior, för att ta kliv och ha killar som exempelvis Patrik att se upp till och lära av, säger huvudtränaren Martin Filander.

“Oerhört stolta”

– Vi är oerhört stolta över att Patrik väljer att stanna hos oss för en lång tid framöver. Det är en stark signal för oss som förening och visar att vi är på väg i rätt riktning framåt. Patrik är en väldigt viktig spelare i vår fortsatta satsning. Idag är vi glada, säger IKO:s general manager Thomas Fröberg.

– Vi är en klubb som tar hand om våra spelare och får våra spelare att växa. De etablerade spelarna tror på det vi gör och blir ännu mer att räkna med över tid. Det skickar signaler om att Oskarshamn är ett ställe där du kan nästa kliv i karriären, säger Martin Filander.

– Det känns jättebra att ledningen tror på mig och tror att jag kommer hålla under lång tid. Förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga varje år, ta oss till slutspel den här säsongen och i framtiden hoppas jag att vi kan bli ett topp 6-lag, säger Patrik Karlkvist.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS