Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vad talar för att vi slipper se nya isbekymmer på lördag då IKO möter Skellefteå? Så svarar kommunens fritidschef

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Personalen i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn har brottats med isproblem i samband med sammanlagt tre SHL-matcher under den här säsongen.

Senaste tillfället var i lördags, då IK Oskarshamn mötte Luleå.

Vad beror bekymren på? På måndagen ställer vi frågan till kommunens fritidschef Daniel Stenberg i samband med en pressträff, som han höll i tillsammans med bildningsnämndens ordförande Anton Sejnhed (S).

– Det är otroligt svårt för mig att sitta och gissa – med tanke på att parametrarna är så otroligt många. I lördags fick vi, tråkigt nog, problem för tredje gången i följd. Förra veckan arbetade vi mycket med detta. Is hyvlades ner, vi byggde på ny is, vi hackade all luftis vid sargen. Vi spolade nytt och tätade sargen och fryste in den ännu mer och satt upp ett skydd, säger Daniel Stenberg.

Daniel Stenberg, fritidschef i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén

“Det är jättetråkigt”

DANIEL STENBERG, FRITIDSCHEF I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Förhoppningen var att åtgärderna skulle vara tillräckliga – men så hände det igen. Det är jättetråkigt. Men vi mäter mellan 20 och 25 parametrar vid varje match – därför vill jag inte sitta och gissa. Det är detaljer. Så nu arbetar vi vidare med nästa åtgärd. Vi jobbar på för fullt.

Svar på lördag

– Det tråkiga är att vi inte vet om de nya åtgärderna hjälper. Det får vi inte svar på förrän på lördag. Det är inte lätt med tanke på att det brakar in pjäser som väger cirka 100 kilo på skridskor – men problemen är inte kopplade till att ishallen är gammal eller dålig, som man får kommentarer om. Det här kan hända vilken ishall som helst, säger Daniel Stenberg.

“Förra säsongen hade vi problem med att det inte frös som det skulle efter periodpauserna”

DANIEL STENBERG

Det hände, exempelvis, i Linköpings arena förra säsongen, minns han.

– Förra säsongen hade vi problem med att det inte frös som det skulle efter periodpauserna. Efter det, så införde vår anläggningschef Olof (Eriksson) en dialog. Efter varje match går vi igenom en rapport med alla värden. Där har vi en mycket tät dialog – och enligt feedbacken har vi väldigt bra is i Oskarshamn. Då är det så tråkigt när det händer sådant här, att isflak släpper, ute vid sargen, när vi egentligen har en bra is.

– Men vi kan inte säga att det är en bra is, på grund av det som har hänt. Nu jobbar vi vidare, stenhårt, säger Daniel Stenberg.

Detta har alltså inget med arenans ålder att göra?

– Nej. Vi fick ju även kritik för att ett sargskydd lossnade i lördags. Då började många skrika om en ny arena. Men vi har SHL:s nyaste sarg. Den byttes 2017. Så det här hade inget med arenan att göra, svarar Daniel Stenberg.

En ny isyta behövs i alla fall, av flera olika skäl…

– Den bedömningen har vi gjort – utifrån dagens bokningar på isytan. Men också utifrån möjligheterna att bredda hockeyn. Vi ser ett behov av en ny isyta, säger Anton Sejnehed.

Ja, barn och ungdomar behöver fler istider…

– Ja, svarar Anton Sejnehed.

Anton Sejnehed (S) och Daniel Stenberg.

“Vi lever under större press”

DANIEL STENBERG

– Det är därför vi har ett fokus på att bygga en ny arena. Jag brukar säga att vi ska bygga ytterligare en isyta – för inomhushockeyn och andra. Och det är tuffare när man är arrangör av SHL-matcher. Många av våra kollegor har ingen verksamhet dagtid inför matchkvällarna. Då ägnar man sig i stället åt isvård och fixar med allt. Vi har bara en yta, så vi kan inte stänga av på samma sätt. Vi lever under större press än våra kollegor, säger Daniel Stenberg.

Ishallen i Oskarshamn stod klar 1974.

Då får vi se hur det fungerar med isen på lördag kväll, då IKO möter Skellefteå…

– Ja, vi testar olika grejer. Vi har vissa tankar – men det är bara dumt att sitta och spekulera, svarar Daniel Stenberg.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS