Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Välj rätt försäkring till hunden: “Billigaste försäkringen blir kanske inte bäst på sikt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

PRIVATEKONOMI

Hundägare kan undvika höga veterinärkostnader med hjälp av en hundförsäkring. Se till att teckna en försäkring tidigt och välj helst rätt försäkring från start så att du slipper byta. Det rekommenderar Konsumenternas Försäkringsbyrå som har jämfört och satt betyg på olika hundförsäkringar.

Många skaffar en hundvalp nu under våren. För att skydda sig mot höga veterinärkostnader är det bra att ha en hundförsäkring från den dag som man blir formell ägare till hunden. Det kan vara svårt att byta hundförsäkring när hunden blivit äldre och haft olika sjukdomar eller skador.

– En hundförsäkring omfattar oftast inte sjukdomar eller skador som visat sig före försäkringens startdatum. Har du avslutat en tidigare försäkring så kan du inte vända dig till ditt gamla försäkringsbolag för ersättning. Se därför till att välja försäkring med omsorg redan från början, tipsar Håkan Carlsson, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Jämför innehållet i olika hundförsäkringar

“Vi har förbättrat vår jämförelse av hundförsäkringar. Den är numera indelad i tre delar: veterinärvård, utökad veterinärvård och livförsäkring. Man kan jämföra vilken ersättning som försäkringarna ger vid olika veterinärkostnader”, skriver Konsumenternas i ett pressmeddelande.

I tjänsten finns det även uppgifter om vilka skadeförebyggande tjänster som ingår i försäkringarna och hur länge försäkringsbolagen funnits på hundförsäkringsmarknaden.

Tänk långsiktigt och se upp för valprabatt

Välj försäkring och veterinärbelopp främst utifrån ditt behov av skydd. Prisuppgifter finns på försäkringsbolagens webbplatser.

– Det är vanligt att försäkringsbolagen ger en valprabatt under hundens första levnadsår. Men tänk gärna mer långsiktigt när du väljer försäkring och försäkringsbolag. Den billigaste försäkringen blir kanske inte bäst på sikt. Försök att bedöma kostnaden och vad du kan behöva under hundens hela förväntade livslängd, avslutar Stefan Thelenius.

Hund hos veterinären
“För att skydda sig mot höga veterinärkostnader är det bra att ha en hundförsäkring från den dag som man blir formell ägare till hunden”, skriver Konsumenternas. Foto: Freepik

FAKTA / OM KONSUMENTERNAS JÄMFÖRELSE

Konsumenternas Försäkringsbyrå jämför de flesta hundförsäkringar som finns på den svenska marknaden. Vi bedömer försäkringarna utifrån deras viktigaste innehåll, från 1-5 poäng. Poängjämförelsen är ras- och könsneutral. Det betyder att vi inte tar hänsyn till sjukdomar eller besvär som i större utsträckning drabbar vissa raser. Kontrollera därför noga vilka begränsningar och undantag som din hundförsäkring innehåller och som kan bli aktuella för just din ras.

Till hela jämförelsen av hundförsäkringar på konsumenternas.se

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS