Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Krönika: “Var fan är oppositionen?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

COVID-19-KRÖNIKA

Var fan är oppositionen?

Åt helvete med den så kallade borgfreden.

En uppmaning till oppositionspartierna i Sveriges riksdag: Sluta jamsa med regeringen.

Vakna – innan det är för sent!

Regeringen och expertmyndigheterna spelar roulette med medborgarnas liv, som den brittiska tidningen The Guardian ytterst träffsäkert skrev i en artikel nyligen.

Inte en enda vettig åtgärd har vidtagits för att försöka skydda befolkningen i Sverige mot coronaviruset. Jävla flumpolitik, som vanligt.

Ett tips: Ta och titta på hur merparten av alla andra länder i världen hanterar coronakrisen. Stäng ner allt som går att stänga ner – nu!

“Människovärdet?”

Men okej, det kanske är som så att den svenska regeringen tycker att det är acceptabelt att en viss del av befolkningen stryker med i covid-19?

Lite svinn får man räkna med. Är det så ni tänker där uppe i Rosenbad?

Hur var det med människovärdet?

Det kan man sannerligen undra när man ser de nya prioriteringslistorna som vården nu ska rätta sig efter.

Förväntas man som covid-19-patient inte kunna leva ett gott liv i mer än ett år, efter en eventuell intensivvårdsbehandling, så blir man i värsta fall bortprioriterad, om vårdplatserna är slut och läkarna ställs inför ett val mellan två olika patienter.

Fy fan, rent ut sagt! Ni politiker tycker uppenbarligen att ni ska ha höga löner. Men ni anser inte att ni behöver sköta ert jobb.

Det är ert fel att vi inte har någon krisberedskap. Det var ni som skulle vidta de åtgärder som krävs för att klara av en krissituation. Men ni har inte gjort någonting – i vanlig ordning…

“Varför?”

Sedan början av 1990-talet har antalet IVA-platser i Sverige bantats ned till ett minimum. Varför? Svara på den frågan. Eller gå åtminstone ut och be befolkningen om ursäkt. Det är väl det minsta ni kan göra.

Och nu sänker regionerna dessutom kraven på skyddsutrustningen mitt under den brinnande pandemin.

Herregud! Hur tänker ni?

Ska ni ta livet av vårdpersonalen? Om ni nu tror att den försämrade skyddsutrustningen är fullt tillräcklig vid vård av covid-19-patienter, så föreslår jag att ni också tar på er denna typ av utrustning och följer med vårdpersonalen in i behandlingsrummen.

Vågar ni det?

Det är er förbannade skyldighet, anser jag. Annars kan ni inte stå och uttala er om att skyddsutrustningen är tillräckligt bra. Det är inte trovärdigt.

Nej, gör om – gör rätt. Lär er av vad som har hänt i exempelvis Italien och Spanien. Det är rigorös skyddsutrustning som gäller. Vad är det ni inte fattar? Hellre för mycket skydd, än för lite, eller?

Många läkare har dött

I Italien har uppemot 30 läkare, och många sjuksköterskor, dött i covid-19. Följer inte de svenska makthavarna med i rapporteringen från andra länder?

Man kan ju undra…

Och covid-19 drabbar inte bara äldre människor.

Det är en sjukdom som slår blint. Även yngre personer blir svårt sjuka, tyvärr.

Det är en lungsjukdom som inte är jämförbar med en vanlig säsongsinfluensa.

Coronaviruset är dessutom betydligt smittsammare än en vanlig influensa. De flesta blir inte svårt sjuka i covid-19. Det är sant, som tur är.

Men en stor grupp kommer att behöva sjukhusvård, i och med att det inte finns någon flockimmunitet mot viruset, vilket innebär att vårdsystemet riskerar att kollapsa.

Jag anser att oppositionspartierna nu måste göra allt som står i deras makt för att sätta press på flumregeringen.

Sverige måste byta strategi nu!

Innan det är för sent!

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS